Αρχική Γραφείο Τύπου Προκηρύξεις & Διαγωνισμοί Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάδειξη της Αμουδάρας
Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την ανάδειξη της Αμουδάρας PDF Εκτύπωση E-mail
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012
Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την «Ανάπλαση και αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας του δήμου Μαλεβιζίου» με την κατάθεση πέντε προτάσεων, οι οποίες καλύπτουν όλες τις δυνατότητες που μπορεί να αναπτύξει η περιοχή.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της Αμουδάρας, ένα έργο - σταθμό για την ανάπτυξη όλης της παραλιακής ζώνης, το οποίο περιλαμβάνει την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, από τον Ξηροπόταμο μέχρι τα Λινοπεράματα.
Βάση των όρων του διαγωνισμού, η δημοτική αρχή μπορεί να αξιοποιήσει και να εφαρμόσει τη μελέτη που αναδείχτηκε πρώτη, αλλά έχει και τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ιδέες που προέρχονται και από τη 2η και 3η μελέτη. Βασική συνέπεια αυτού, είναι η δυνατότητα διαμόρφωσης ενός σχεδίου ανάπλασης που θα καλύπτει και θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες της περιοχής, θα είναι λειτουργικό αλλά και υλοποιήσιμο, βάση της παρούσας οικονομικής συγκυρίας.
Τα 3 βραβεία του διαγωνισμού απονέμονται αντίστοιχα στους:
Πρώτο βραβείο, στην ομάδα Μελετητών που συμμετείχε με τον κωδικό 02577700BE η οποία αποτελείται από :
Εμμανουήλ Βουράκη, Αρχιτέκτων Μηχανικό, ο οποίος θα λάβει το 1/3 του ποσού του 1ου βραβείου.
Αντώνιο Περπατίδη, Αρχιτέκτων Μηχανικό, ο οποίος θα λάβει το 1/3 του ποσού του 1ου βραβείου.
Αθανάσιο Χρυσομάλλη, Αρχιτέκτων Μηχανικό, ο οποίος θα λάβει το 1/3 του ποσού του 1ου βραβείου.
Δεύτερο βραβείο, στον Μελετητή Τσίμα Νικόλαο, Αρχιτέκτονα Μηχανικό που συμμετείχε με τον κωδικό NT16963666 με ποσοστό 100% επί του ποσού του 2ου βραβείου.
Τρίτο βραβείο, στην ομάδα Μελετητών που συμμετείχε με τον κωδικό em02042007 η οποία αποτελείται από τους:
Ζησιμόπουλο Δημήτριο - Ίφιτο, Αρχιτέκτων Μηχανικό, με ποσοστό 50% επί του ποσού του 3ου βραβείου.
Καντιδάκη Αναστασία, Αρχιτέκτων Μηχανικό, με ποσοστό 50% επί του ποσού του 3ου βραβείου.
Φραγκιαδάκη Αλέξιο, Αρχιτέκτων Μηχανικό, χωρίς ποσοστό συμμετοχής.
Καντιδάκη Μανόλη, Αρχιτέκτων Μηχανικό, χωρίς ποσοστό συμμετοχής.
Ενημερώνονται επίσης οι μελετητές οι οποίοι κατέθεσαν προτάσεις με κωδικούς 2012HP2012 και 66BS721980 ότι έχουν δικαίωμα να άρουν την ανωνυμία τους μέχρι τις 28/9/2012, αν το επιθυμούν.
Την ερχόμενη Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί έκθεση με όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν και παράλληλα θα γίνει και η απονομή των βραβείων (η ακριβής ώρα και το μέρος θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου).
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε το πρώτο βήμα σε μια καθοριστική παρέμβαση για το μέλλον ολόκληρου του Μαλεβιζίου. Μέσα από τον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό που διενεργήσαμε σε συνεργασία με το σύλλογο αρχιτεκτόνων είχαμε ένα θετικό αποτέλεσμα και προέκυψε μια καλή πρόταση για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η θαυμάσια αυτή περιοχή.
Σε σχέση μάλιστα και με τη διαδικασία διαμόρφωσης του ρυμοτομικού σχεδίου της Αμουδάρας, σε μια έκταση 900 στρεμμάτων, μπορούμε να μιλάμε για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, η οποία θα δώσει λύσεις στις παθογένειες του χθες και παράλληλα θα βάλει τα θεμέλια για την ορθολογική ανάπτυξή της από εδώ και στο εξής.
Αισιοδοξώ ότι με μεθοδικότητα και σκληρή προσπάθεια, θα καταφέρουμε να θέσουμε την πανέμορφη περιοχή της Αμουδάρας σε μια τροχιά δυναμικών ρυθμών ανάπτυξης. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι μια παρέμβαση που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά δεσμεύομαι προσωπικά ότι ως δημοτική αρχή, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να γίνει πραγματικότητα».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δωρεάν μαθήματα για ενήλικες στο Δήμο Μαλεβιζίου
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA