Αρχική Οργανωτική Δομή Υπηρεσίες - Διευθύνσεις - Τμήματα - Γραφεία Τμήμα Γεωργικής Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας Απένταξη της Κοινότητας Καμαρίου από το πρόγραμμα της Δακοκτονίας.Οι παραγωγοί δε θα πληρώσουν εισφορά δακοκτονίας αλλά θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του δάκου
Απένταξη της Κοινότητας Καμαρίου από το πρόγραμμα της Δακοκτονίας.Οι παραγωγοί δε θα πληρώσουν εισφορά δακοκτονίας αλλά θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αντιμετώπιση του δάκου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς των Τοπικών Κοινοτήτων Κα'αλαγαρίου Δήμου Αρχανών- Αστερουσίων, Καμαρίου Δήμου Μαλεβιζίου και Καμαρών Δήμου Φαιστού ότι στις εν λόγω Τοπικές Κοινότητες δεν υπήρξαν προσφορές σε κανένα στάδιο της υπ1 αριθμ. 56388/1-4-2016 Διακήρυξης για την «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιόδεντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2016 στην Περιφέρεια Κρήτης». Ως εκ τούτου, οι Τοπικές Κοινότητες Καταλαναρίου. Καυαοίου και Καυαοών απεντάσσονται από το Πρόνραυυα Δακοκτονίας έτους 2016.
Οι καλλιεργητές που έχουν ελαιόδεντρα σ' αυτές τις Τοπικές Κοινότητες, δεν θα πληρώσουν εισφορά δακοκτονίας νια τον ελαιόκαρπο που προέρχεται από αυτά τα ελαιόδεντρα.
Οι ελαιοπαραγωγοί των ανωτέρω Τοπικών Κοινοτήτων καλούνται να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την προστασία των ελαιοδέντρων τους από τον δάκο, όπου αυτό απαιτείται και πάντα σε συνεργασία με τους τοπικούς γεωπόνους.
Ιδιαίτερη προσοχή από τους ελαιοκαλλιεργητές πρέπει να δοθεί στη χρήση εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων καταπολέμησης του δάκου και στην πιστή εφαρμογή των αναγραφόμενων οδηγιών τους. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλεύονται τους τοπικούς γεωπόνους και να ακολουθούνται μέθοδοι αντιμετώπισης φιλικές προς το περιβάλλον. Σε περίπτωση διενέργειας ψεκασμών αυτοί να πραγματοποιούνται πρωινές ώρες όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν (θερμοκρασία μέχρι 28°C, χωρίς άνεμο και βροχή) και να τηρούνται οι αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές ή άλλες ειδικές περιοχές .
Επισημαίνεται ότι για την παραγωγή ελαιόλαδου που θα χαρακτηριστεί ως Π.Ο.Π απαγορεύεται η καταπολέμηση του δάκου με ψεκασμούς καλύψεως.

Σχετικά Αρχεία

Αρχείο PDF (103 ΚΒ)
Ανακοίνωση

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA