Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παραδόθηκε η πλατεία του Πολύδροσου στο Γάζι
Παραδόθηκε η πλατεία του Πολύδροσου στο Γάζι PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013
Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, εγκαινιάστηκε η νέα πλατεία Πολυδρόσου, στις εργατικές κατοικίες Γαζίου. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Δεικτάκης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, δάσκαλοι, μαθητές και κάτοικοι της περιοχής.
Η νέα πλατεία έχει έκταση 1061,56 τ.μ. και περιλαμβάνει ελεύθερο χώρο για βόλτα, συζήτηση, παιχνίδι παιδιών, αλλά και για εκδηλώσεις όπως είναι οι θεατρικές παραστάσεις, οι συναυλίες κλπ. Στο νότιο σημείο της πλατείας έχουν κατασκευαστεί πέργκολες, όπως επίσης πέργκολα υπάρχει και στην εξέδρα, στη βορειοδυτική γωνία της πλατείας. Παράλληλα έγιναν πλακοστρώσεις, τοποθετήθηκαν παγκάκια, ηλεκτροφωτισμός, περιφράξεις, μικροί κάδοι απορριμμάτων, έγιναν φυτεύσεις, κατασκευάστηκε νέο αρδευτικό δίκτυο, ενώ ο χώρος είναι απόλυτα προσβάσιμος σε ΑμεΑ και άτομα με κινητικά προβλήματα.
Ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης στο χαιρετισμό του: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω σήμερα σε έναν νέο χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας του δήμου μας, στην ανακαινισμένη πλατεία Πολύδροσου, εδώ, στις εργατικές κατοικίες Γαζίου. Με τη ευλογία της εκκλησίας εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο, την πλατεία του Πολύδροσου, μικρό μεν άλλα ουσιαστικό, το οποίο αναβαθμίζει λειτουργικά, περιβαλλοντικά και αισθητικά την περιοχή που βρισκόμαστε, μια περιοχή πυκνοδομημένη, όπου σε μικρή ακτίνα υπάρχουν χώροι συγκέντρωσης παιδιών, όπως παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο. Αυτή την περιοχή, η δημοτική αρχή προσπαθεί να τη βγάλει από την απομόνωση με τη διάνοιξη δρόμων όπως η Μακεδονίας, η Μεγάλου Αλεξάνδρου κ.α και το έργο αυτό που σήμερα εγκαινιάζουμε αποτελεί το πρώτο από ένα ολοκληρωμένο πλέγμα, πακέτο έργων εξού και ο τίτλος Ολοκληρωμένο Αστικό πρόγραμμα Γαζίου.
Έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και περιμένουμε τις τελικές εγκρίσεις από την Περιφέρεια των εξής έργων:

1. Internet Cafe
2. Skate Board, μπροστά μας σ' ένα οικόπεδο 800m
3. Μία πλατεία με παιδική χαρά
4. Ποδηλατοδρόμος μήκους 760m που αρχίζει από τον Κεντρικό δρόμο του Γαζίου και καταλήγει εδώ

Αυτά τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθούν μέσα στο 2013 ή το αργότερο το A' εξάμηνο του 2014.Με τις παρεμβάσεις μας στην πλατεία Πολύδροσου, μεταμορφώσαμε ένα απλό οικόπεδο, σε καλαίσθητο χώρο συνάντησης, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, πολιτιστικών δρώμενων και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια. Και φυσικά, σε χώρο προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Καταφέραμε να βελτιώσουμε αισθητά την εικόνα της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα, να δημιουργήσουμε έναν ακόμα λειτουργικό και ασφαλή χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας των κατοίκων και των επισκεπτών. Σε όλους μας τώρα, επαφίεται να διατηρηθεί ο χώρος στην κατάσταση που τον βλέπουμε σήμερα, να προστατευτεί από φθορές και βανδαλισμούς για να μπορούμε να τον χαιρόμαστε και να τον απολαμβάνουμε.Φίλες και φίλοι και αυτό το έργο, εντάσσεται στο πρόγραμμα στοχευμένων παρεμβάσεων που εφαρμόζουμε ως δημοτική αρχή, με στόχο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών. Με γνώμονα το να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες που θα κάνουν ελκυστική, κάθε γωνιά του Μαλεβιζίου. Και επειδή χρήματα ως γνωστό δεν υπάρχουν, προσπαθούμε να πραγματοποιούμε έργα αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που υπάρχει. Η διαμόρφωση της συγκεκριμένης πλατείας, ένα έργο προϋπολογισμού 350 χιλ. ευρώ, χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης από το ΕΣΠΑ.Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια - και είμαι πολύ περήφανος - για όλες τις υπηρεσίες και τα στελέχη του δήμου μας. Εργάζονται ακατάπαυστα και μεθοδικά, προκειμένου να μπορέσουμε να εντάξουμε σε ανάλογα προγράμματα όσα περισσότερα έργα γίνεται. Χάρη σε αυτά τα στελέχη, μεγάλα και ακόμη μεγαλύτερα έργα υλοποιούνται σήμερα σε ολόκληρο το Μαλεβίζι και ο βασικός μας στόχος, το να μην χάσει δηλαδή ο τόπος μας την τελευταία ευκαιρία ανάπτυξης που του δίνεται, δείχνει πιο ρεαλιστικός από ποτέ.Με αυτόν τον σκοπό στο μυαλό μας και μέσα από άψογες συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, μπορούμε να ατενίσουμε το αύριο με συγκρατημένη αισιοδοξία.Θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και εκ μέρους κάθε Μαλεβιζιώτισσας και κάθε Μαλεβιζιώτη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη καθώς και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτη κ. Γιώργο Δεικτάκη και όλα τα στελέχη της ΔΥΣΑ, για την πολύτιμη συνεισφορά τους και σε αυτό το έργο, την προηγούμενη δημοτική αρχή για την προένταξη του έργου αυτού στο ΕΣΠΑ και τον πρώην Περιφερειάρχη κ. Θανάση Καρούντζο, τους βουλευτές Ηρακλείου κ. κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και Λευτέρη Αυγενάκη, τους εργατοτεχνίτες και εργολάβους που εργάστηκαν καθώς και τους επιβλέποντες μηχανικούς μας, την κ. Ρένα Κοτσιφού, την κ. Πόπη Δασκαλάκη, την κ. Μαρία Γρηγοράκη και την κ. Ειρήνη Σφακιανάκη».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA