Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκληρώνεται ο νέος δρόμος που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου
Ολοκληρώνεται ο νέος δρόμος που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013
Τις εργασίες που ασφαλτόστρωσης του νέου δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο της Τυλίσου, επιθεώρησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο και Άρη Σαλούστρο.
Ο δρόμος μήκους 250 μ. και πλάτους 8 μ., διανοίχτηκε με την συνεργασία των ιδιοκτητών της περιοχής, οι οποίοι και παραχώρησαν τμήματα των ιδιοκτησιών τους προκειμένου να γίνουν οι διανοίξεις. Βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού από την πλευρά του Γαζίου και μπορεί να εξυπηρετήσει με άνεση κάθε όχημα, τουριστικά λεωφορεία, κλπ, οδηγώντας τα κατευθείαν το χώρο στάθμευσης των αρχαιοτήτων, ενώ η κατασκευή του χρηματοδοτήθηκε από πόρους του δήμου Μαλεβιζίου.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση μια σημαντικής παρέμβασης της δημοτικής αρχής, αφού πλέον λύνεται το πρόβλημα προσέγγισης του σπουδαίου αρχαιολογικού χώρου για τους επισκέπτες του, ενώ τον συνδέει και την Πινακοθήκη της Τυλίσου που κατασκευάζεται, δημιουργώντας μια άνετη περιήγηση σε χώρους τέχνης και πολιτισμού. Σε συνδυασμό μάλιστα με τη διαμόρφωση της πλατείας του οικισμού, τις επί μέρους διανοίξεις που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και τις σημαντικές εργασίες στον αρχαιολογικό χώρο, η Τύλισος γίνεται ακόμα πιο ελκυστική προς τους επισκέπτες της.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, φανερά ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση των εργασιών, σε δηλώσεις του τόνισε: «Μετά από μεγάλη προσπάθεια, ολοκληρώνεται μια ακόμα παρέμβασή μας στην Τύλισο. Με τον νέο δρόμο, οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου θα μπορούν με άνεση να προσεγγίζουν στο σημείο και να θαυμάζουν τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα. Με χαροποιεί ιδιαίτερα η ολοκλήρωση κάθε σημαντικού έργου ανάπτυξης και υποδομών στο Μαλεβίζι, ειδικά όταν συμβάλει στην ανάδειξη των πολιτιστικών μας θησαυρών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά, όλους τους ιδιοκτήτες γης που παραχώρησαν τμήματα των περιουσιών τους για τη δημιουργία αυτού του δρόμου και να τους συγχαρώ για το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τους διακατέχει. Αυτή η συνειδητοποιημένη συμπεριφορά των δημοτών μας, μας βοηθάει να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα μας χωρίς καθυστερήσεις και αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που μας κάνουν να ατενίζουμε το μέλλον του τόπου μας με αισιοδοξία».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA