Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επίσκεψη Κ. Μαμουλάκη – Μπ. Θαλασσινού στα έργα της Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο
Επίσκεψη Κ. Μαμουλάκη – Μπ. Θαλασσινού στα έργα της Πινακοθήκης Μαλεβιζίου στην Τύλισο PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013
Τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο κτίριο που θα φιλοξενεί τα σημαντικά έργα που έχει δωρίσει στο δήμο Μαλεβιζίου ο Μπότης Θαλασσινός, επισκέφτηκαν ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης και ο σπουδαίος καλλιτέχνης.
Όπως διαπιστώθηκε, οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς και σύντομα ο δήμος θα αποκτήσει έναν μοναδικό χώρο προώθησης του πολιτισμού, ενώ η Τύλισος θα αποτελεί για έναν ακόμα λόγω, σημείο προσέλκυσης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
Στην Πινακοθήκη Μαλεβιζίου, σε ένα χώρο 1200 τ.μ., κάτω από ιδανικές συνθήκες έκθεσης, φύλαξης και ασφάλειας, θα φιλοξενούνται τα 250 περίπου έργα που έχει δωρίσει ο Μπότης Θαλασσινός στο δήμο Μαλεβιζίου. Στο συγκεκριμένο χώρο, προβλεπόταν να κατασκευαστεί το δημαρχείο της Τυλίσου, με τις αλλαγές όμως που επέφερε ο «Καλλικράτης», η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου άλλαξε τη χρήση του έτσι ώστε να λειτουργήσει ως εκθετήριο. Βασικός στόχος της κίνησης αυτής, είναι η ισόρροπη και πλουραλιστική ανάπτυξη του Μαλεβιζίου, χωρίς να μείνει καμία από τις πολλές δυνατότητες της κάθε περιοχής ανεκμετάλλευτη. Στην κατεύθυνση αυτή, η δημιουργία δημοτικής πινακοθήκης και η ανάδειξη ενός τόσο σπουδαίου έργου - όπως είναι το έργο του Μπότη Θαλασσινού - μέσω μόνιμης έκθεσης, αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα πολιτιστικής προβολής, ολόκληρου του Μαλεβιζίου.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, φανερά ικανοποιημένος από την πορεία και αυτού του έργου, σε δηλώσεις του τόνισε: «Μαζί με τον σπουδαίο καλλιτέχνη Μπότη Θαλασσινό, επιθεωρήσαμε σήμερα το σημαντικό αυτό έργο, που προχωράει με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. Θα ήθελα να εκφράσω την χαρά και την ικανοποίησή μου για το ότι θα είμαστε ο πρώτος δήμος στην Κρήτη που θα έχει μια ιδιόκτητη πινακοθήκη μέσα στην οποία θα στεγάζονται τόσο σπουδαία έργα, πορτρέτα, θαλασσογραφίες, κ.α., τα έργα δηλαδή που ο μεγάλος ζωγράφος έχει δημιουργήσει και έχει δωρίσει στην γενέτειρα του στην ουσία, αφού η Τύλισος είναι ο τόπος που γεννήθηκε ο Μπότης Θαλασσινός. Αισθάνομαι υπερήφανος για αυτό το έργο, ένα κόστους 1,5 εκ. ευρώ και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, για τις ενέργειές τους, όπως επίσης και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν και σε αυτή την περίπτωση. Και φυσικά να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον καλό φίλο Μπότη Θαλασσινό για τη σημαντικότατη δωρεά του στο δήμο μας».
Το δήμαρχο, εκτός από τον Μπ. Θαλασσινό, συνόδευε ο πρόεδρος του Δ. Σ. Μαλεβιζίου Κώστας Τζαγκαράκης, οι αντιδήμαρχοι Θ. Κύρκος, Αρ. Σαλούστρος και Γ. Αεράκης, οι επιβλέποντες μηχανικοί της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και ο ανάδοχος του έργου.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA