Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αλλάζει όψη η πλατεία του Καβροχωρίου
Αλλάζει όψη η πλατεία του Καβροχωρίου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013
Εντάχτηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νήσων Αιγαίου η μελέτη ανάπλασης της πλατείας του Καβροχωρίου, ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την όψη του οικισμού.
Αναλυτικότερα, προβλέπονται παρεμβάσεις σε έκταση περίπου 1800 τ.μ., στο χώρο γύρω από την εκκλησία, στον ελεύθερο χώρο απέναντι από το σχολείο, στην κρήνη, στο μνημείο και στους δρόμους κίνησης.
Για το χώρο γύρω από την εκκλησία η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός ελευθέρου χώρου ανάπαυσης και περιπάτου, με την τοποθέτηση νέων καθιστικών, φωτιστικών, σχαρών για τα δέντρα, καθώς και μίας πέργκολας στη νότια πλευρά. Στον ελεύθερο χώρο απέναντι από το σχολείο, όπου ούτως ή άλλως θα κατασκευαζόταν τοιχία αντιστήριξης των όμορων κτισμάτων, αυτά θα χρησιμοποιηθούν ώστε να διαμορφωθούν 4 σειρές κερκίδων με ελαφρύ στέγαστρο από μέταλλο και ξύλο, για να μπορούν να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις, υπαίθρια μαθήματα ή απλώς να χρησιμοποιείται ως χώρος καθιστικού. Σε κομβικά σημεία τοποθετούνται φωτιστικά, ενώ επανασχεδιάζεται η στάση του λεωφορείου, για να συνάδει με το γενικότερο ύφος της μελέτης. Τέλος όλη η περιοχή παρέμβασης διασχίζεται από ειδική όδευση για Άτομα με Προβλήματα Όρασης.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη, σε δηλώσεις του τόνισε: «Στο πανέμορφο Καβροχώρι, παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μία διαρκής αύξηση του πληθυσμού. Με τις δικές μας προσπάθειες βελτίωσης των υποδομών, στοχεύουμε στο να ενισχύσουμε αυτό το ρεύμα, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε τα θετικά στοιχεία και αυτού οικισμού. Ως γνωστών, τα δίκτυα αποχέτευσης και ο βιολογικός καθαρισμός ολοκληρώνονται, ενώ η παιδική χαρά, οι πλακοστρώσεις κυβόλιθων και οι άλλες παρεμβάσεις μας που έχουν πραγματοποιηθεί, έχουν ήδη αλλάξει την όψη του οικισμού. Με την υλοποίηση και της ανάπλασης της πλατείας, η συνολική εικόνα του Καβροχωρίου θα είναι εντελώς διαφορετική. Είναι άλλωστε κοινός αποδεκτό, ότι μόνο με ανάλογες ενέργειες μπορεί να ενισχυθεί η περιφέρεια του δήμου μας και να αναπτυχθούν οι μικρές, τοπικές οικονομίες, γιʼ αυτό και ως δημοτική αρχή καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου, το γεν. Γραμματέα του υπ. Εσωτερικών κ. Γ. Ιωαννείδη και τον Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη, για το ενδιαφέρον που επέδειξαν και τη βοήθειά τους».
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 295 χιλ. ευρώ και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 12 μήνες.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA