Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανάδοχος για την πλατεία της Τυλίσου
Ανάδοχος για την πλατεία της Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013
Με τη συμμετοχή 14 εταιρειών και προσωρινό ανάδοχο την ΜΑΡΜΙ Α.Ε. πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ανάθεσης των εργασιών για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Τυλίσου, προϋπολογισμού 765 χιλ. ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΕΤΑΑ και χρόνο υλοποίησης τους 12 μήνες.
Το συγκεκριμένο έργο, αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα του οικισμού. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε νέα χάραξη ολόκληρης της πλατείας, στρώσιμο με κυβόλιθους σε μια επιφάνεια 6.000 περίπου τ.μ., κατασκευή φρεατίων όμβριων υδάτων, δημιουργία υπόγειου δικτύου φωτισμού, τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, φυτεύσεις με αυτόματο σύστημα άρδευσης, κ.α. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος της πλατείας, ενώ θα αναδειχτούν τα ιστορικά μνημεία της πέτρινης βρύσης και του Ι. Ν. του Αγ. Ιωάννη. Εργασίες επίσης θα γίνουν και σε τμήματα των οδών Πολυτεχνείου, Ελ. Βενιζέλου, Αρκαδίου και της δημοτικής οδού προς τον Ι. Ν. Αγ. Ιωάννη.
Αυτά τα έργα, σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο, τις διανοίξεις και το νέο δρόμο πλάτους 8 μ. που ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη δημοτική αρχή (και συνδέει τον κεντρικό δρόμο με το νέο μεγάλων παρκινγκ των αρχαιοτήτων), αλλά και την Πινακοθήκη που κατασκευάζεται, πρόκειται να μεγιστοποιήσουν την πολιτιστική αξιοποίηση της περιοχής.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Η πανέμορφη και εξαιρετικά πλούσια σε ιστορία Τύλισος, ξεδιπλώνει σιγά - σιγά όλα τα πλεονεκτήματα που διαθέτει. Με μεθοδικότητα και σωστό προγραμματισμό, καταφέραμε με ίδιους πόρους να αγοράσουμε παλιά τσιμεντένια κτίρια στο χώρο της πλατείας, να τα κατεδαφίσουμε για να μεγαλώσουμε αισθητά το εμβαδό της αλλά και να αναδείξουμε τα σπουδαία μνημεία που διαθέτει.
Τώρα με το έργο της συνολικής ανάπλασης της πλατείας, δημιουργούμε ένα ακόμα σημείο αναφοράς για ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ενισχύουμε τη γραφικότητα της Τυλίσου και δημιουργούμε συνθήκες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Σε συνδυασμό μάλιστα με τον σημαντικό αρχαιολογικό χώρο - σημείο στο οποίο επίσης κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις - αλλά και τη Δημοτική Πινακοθήκη που βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, η Τύλισος αναμένεται να μεταμορφωθεί σε έναν οικισμό - πόλο έλξης για τους λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού.
Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω τον υπ. Εσωτερικών κ. Ευρ. Στυλιανίδη, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γ. Ιωαννίδη, τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη,, καθώς επίσης και όλα τα στελέχη του ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης ΕΕΤΑΑ για την άψογη συνεργασία που είχαμε, όπως επίσης και τον αντιδήμαρχο Θ. Κύρκο, τον πρόεδρο του οικισμού Ν. Παπάζογλου, καθώς και όλα τα στελέχη του δήμου μας για την αποτελεσματική δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA