Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκινάει η κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει τις δομές των Ατόμων με Αναπηρία και των Ηλικιωμένων στο Σκαφιδαρά
Ξεκινάει η κατασκευή του κτιρίου που θα στεγάσει τις δομές των Ατόμων με Αναπηρία και των Ηλικιωμένων στο Σκαφιδαρά PDF Εκτύπωση
Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2013
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σκαφιδαρά, που θα στεγάσουν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργούν στο δήμο Μαλεβιζίου, προϋπολογισμού 3.564.000 €. Πρόκειται για ένα κτίριο 2000 περίπου τ.μ. με αίθουσες αναψυχής, εργοθεραπείας, ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας, κοινωνικών λειτουργών, χώρους ανάπαυσης, παρασκευαστήρια γευμάτων, τραπεζαρίες, ειδικούς χώρους εξυπηρέτησης, αποθήκες, πλήθος βοηθητικών χώρων, κ.α. Παράλληλα, στο ίδιο κτίριο θα μεταφερθούν και οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που μέχρι σήμερα στεγάζονται σε μισθωμένους χώρους.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένα από τα σημαντικότερα έργα του δήμου μας, ξεκινάει να υλοποιείται. Το Κ.Δ.ΑΠ. Α.με.Α. και το Κ.Η.Φ.Η. που λειτουργούν στο δήμο μας, είναι δομές απαραίτητες και με την κατασκευή των νέων, σύγχρονων και λειτουργικών αυτών χώρων, η παροχή των κοινωνικών υπηρεσιών θα σε ευάλωτες ομάδες συμπολιτών μας θα είναι ακόμα καλύτερη και πιο αποτελεσματική. Ως γνωστών, στο δήμο Μαλεβιζίου έχουμε αναπτύξει πλήθος ανάλογων δομών, όπως είναι το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, το Οδοντιατρείο, το Φυσιοθεραπευτήριο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενώ - παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που ως Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιμετωπίζουμε - εξακολουθεί να παραμένει ως βασική μας προτεραιότητα, η προσπάθεια στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας.
Παράλληλα όμως με τα παραπάνω, με το έργο αυτό αξιοποιούμε με τον ιδανικότερο τρόπο μια περιοχή που έχει παραχωρηθεί στο δήμο Μαλεβιζίου από τον γειτονικό δήμο Ηρακλείου. Για αυτό και θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά το δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για την παραχώρηση του χώρου, να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στην κ. Μαρία Κασσωτάκη και σε όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την άψογη συνεργασία. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στον πρόεδρο του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. Κώστα Φασουλάκη και σε όλα στελέχη του Οργανισμού για την άριστη δουλειά που πραγματοποίησαν».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA