Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επιτέλους! Κτηματογράφηση στον Αλμυρό
Επιτέλους! Κτηματογράφηση στον Αλμυρό PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2013
Έπρεπε να περάσουν 15 χρόνια απραξίας και άλλα δυόμιση περίπου χρόνια επίπονης και οργανωμένης προσπάθειες της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου και του δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη, για να ξεκινήσει η διαδικασία κτηματογράφησης του Αλμυρού. Το συγκεκριμένο αίτημα - απαίτηση από την πλευρά του Ελληνικού δημοσίου χρονολογείται από τον Μάιο του 1997. Τον Ιούλιο του 2011, σε συνάντηση που είχε γίνει στο δημαρχείο Μαλεβιζίου με τους εθελοντές της WWF, ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης είχε δεσμευτεί να προχωρήσει στην μελέτη κτηματογράφησης από ίδια έσοδα, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα του δήμου, αφού το έργο αυτό αποτελούσε προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες, υπεγράφη από τον δήμαρχο η σύμβαση κτηματογράφησης και σύνταξης των κτηματολογικών πινάκων των φερόμενων ιδιοκτητών σε μια έκταση περίπου 600 στρεμμάτων, η οποία ξεκινάει από το Μάτι του Αλμυρού και φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην κτηματογράφηση δεν περιλαμβάνονται μόνο εκτάσεις ιδιωτών, αλλά και φορέων του ελληνικού δημοσίου.
Στα τέλη Απριλίου αναμένεται να γίνει η πρώτη ανάρτηση του διαγράμματος και των σχετικών πινάκων για την υποβολή τυχών ενστάσεων και το φθινόπωρο να αναρτηθούν τα τελικά στοιχεία των φερόμενων ιδιοκτητών, τα οποία και θα κατατεθούν στην κτηματική υπηρεσία Ηρακλείου για τις απαιτούμενες εξακριβώσεις και τη διατύπωση του τελικού ιδιοκτησιακού καθεστώτος του υγροτόπου.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, σε δηλώσεις του τόνισε: «Έχουμε υπογράψει δεκάδες συμβάσεις, έχουμε πραγματοποιήσει τόσα και τόσα έργα στο Μαλεβίζι, αυτή όμως η σύμβαση, με έχει γεμίσει χαρά. Δεν είναι μόνο πολεοδομικό το θέμα, είναι τεράστια τα περιβαλλοντικά οφέλη σε ένα μοναδικό για τον τόπο μας υγροβιότοπο που έχει βιαστεί κατʼ επανάληψη από τον άνθρωπο. Ήρθε επιτέλους η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Το καλοκαίρι του 2011 δεσμεύτηκα προσωπικά για την κτηματογράφηση αυτή στους εθελοντές της WWF που ζήτησαν τη συνδρομή μας, αποτελούσε άλλωστε δέσμευσή μας το ξεκαθάρισμα του τοπίου και έπειτα από μεγάλη προσπάθεια, καταφέρνουμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου στο δήμο μας και μάλιστα να καλύψουμε τα κόστη του από ίδια έσοδα. Από χρήματα δηλαδή των δημοτών μας, που με συνετή διαχείριση, γίνονται έργα πνοής για τον τόπο μας».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει




 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA