Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 1500 δημότες του Μαλεβιζίου
Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 1500 δημότες του Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014
Τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη επισκέφτηκε ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, για να τον ενημερώσει για τη διαδικασία ένταξης δημοτών του Μαλεβιζίου στο πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.
Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην φιλοσοφία του προγράμματος, στους σκοπούς και τους στόχους του, που εκφράζονται μέσα από την 3πλή του κατεύθυνση, δηλαδή την οικονομική ενίσχυση, την προστασία και την επανένταξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί ένα απλό οικονομικό βοήθημα. Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι θα είναι επιτυχής η 6μηνη πιλοτική εφαρμογή, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα καθολικής εφαρμογής του σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο Δήμος Μαλεβιζίου είναι ο μόνος δήμος στην Κρήτη και ένας από τους 13 σε όλη τη χώρα, στον οποίο θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί η κοινωνική υπηρεσία του δήμου με 7 άτομα, για να μπορέσει μέσα στο επόμενο 2μηνο να προετοιμάσει τη διαδικασία υποδοχής των αιτήσεων. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Μαλεβιζίου διατηρεί μια άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και έχει επιδείξει ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα και σε άλλα προγράμματα, ενώ η επιλογή του έγινε βάση των αντικειμενικών κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων που θέτει το πρόγραμμα.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ενημερωτική συνάντηση τόνισε: «Ενημερωθήκαμε σήμερα από τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για τις λεπτομέρειες του προγράμματος ενίσχυσης περίπου 1500 δημοτών μας, μέσα από τη δράση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ο δήμος μας επιλέχτηκε σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια του Υπουργείου, αλλά και βάση των αποτελεσμάτων που έχουμε καταφέρει με την άριστη λειτουργία τόσο των θεσμοθετημένων κοινωνικών δομών, όσο και του πλήθους των εθελοντικών δομών που έχουμε δημιουργήσει. Αυτό σαφώς και αποτελεί μια δικαίωση των προσπαθειών, των κόπων και των αγώνων μας των τελευταίων ετών. Βέβαια, όπως έχω κατ' επανάληψη τονίσει, δεν μας ικανοποιεί το γεγονός ότι εν έτη 2014 υπάρχουν συνάνθρωποί μας που αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές τους ανάγκες. Γι' αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε ούτε στιγμή την προσπάθεια ενίσχυσής τους, με κάθε διαθέσιμο τρόπο. Και στο δήμο Μαλεβιζίου, οι προσπάθειες αυτές ξεκίνησαν από την πρώτη μέρα της θητείας μας, έχοντας αναπτύξει Κοινωνικό Παντοπωλείο, Ιατρείο, Φαρμακείο, Φροντιστήριο, Φυσικοθεραπευτήριο, ενώ ετοιμάζουμε και άλλες δομές, που θα ανακουφίσουν τους αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για την συμπαράστασή του και σε αυτόν τον τομέα - είναι άλλωστε γνωστό ότι βρίσκεται διαρκώς δίπλα στο δήμο μας - και εύχομαι σύντομα όλες αυτές οι κοινωνικές παρεμβάσεις, να μην είναι αναγκαίες».
Παρόντες στη συνάντηση ήταν εξειδικευμένα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, εμπειρογνώμονες σε θέματα κοινωνικής πολιτικής από άλλες χώρες της Ε.Ε. αλλά και εκτός αυτής (Ινδία και Κολομβία), ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Φασουλάκης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, καθώς και τα υπηρεσιακά στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


Σχετικά Αρχεία

Αρχείο PDF (352 ΚΒ)
Πληροφορίες Προγράμματος

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA