Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανακαινίζεται το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου των Γωνιών
Ανακαινίζεται το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου των Γωνιών PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, υπέγραψε τη σύμβαση αποκατάστασης του κτιρίου του Πολιτιστικού Κέντρου των Γωνιών, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Στη σύμβαση περιλαμβάνονται εργασίες στεγανοποίησης και υγρομόνωσης του κτιρίου, αλλαγή κουφωμάτων, βαψίματα, κλπ, με σκοπό να αποκατασταθούν οι φθορές του χρόνου και να ξαναγίνει το Πολιτιστικό Κέντρο λειτουργικό για κατοίκους και επισκέπτες του οικισμού.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Μια ακόμα παρέμβασή μας στον ευαίσθητο τομέα του πολιτισμού, ξεκινάει στον οικισμό των Γωνιών. Ως δημοτική αρχή, είναι πλέον γνωστό ότι στηρίζαμε και στηρίζουμε τον τομέα του πολιτισμού, γιατί πιστεύουμε ότι λαός που ξεχνά την ιστορία και την πολιτιστική του παράδοση, είναι καταδικασμένος - και δόξα τω Θεό στο Μαλεβίζι, αυτή η πολιτιστική παράδοση είναι και πλούσια και σημαντική. Ταυτόχρονα όμως δημιουργούμε και ικανοποιητικές συνθήκες δράσης των πολιτιστικών συλλόγων του τόπου μας, των συλλόγων εκείνων όπου δραστήριοι εθελοντές καταφέρνουν να διατηρούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά μας και να τα μεταφέρουν από γενιά σε γενιά.
Και σε αυτό το έργο, μέρος της χρηματοδότησης γίνεται από ίδιους πόρους του δήμου Μαλεβιζίου. Από χρήματα δηλαδή των δημοτών μας, τα οποία επιστρέφουν στα χωριά μας, γίνονται έργα ανάδειξης και ανάπτυξης, έργα από τα οποία ωφελούνται και πάλι οι τοπικές κοινωνίες και οι κάτοικοι του Μαλεβιζίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την άψογη συνεργασία μας και την στήριξη που μας παρέχει, καθώς επίσης και όλους όσους συνέβαλαν στο να έχουμε αυτή την κατάληξη στο έργο».

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και ίδιους πόρους του δήμου Μαλεβιζίου και ο χρόνος υλοποίησης του είναι 9 μήνες.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA