Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Παρουσίασαν το βραβευμένο πείραμα στο Λύκειο Γαζίου
Παρουσίασαν το βραβευμένο πείραμα στο Λύκειο Γαζίου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014
Στα πλαίσια των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για την επέτειο του πολυτεχνείου, οι μαθητές του Λυκείου Γαζίου παρουσίασαν το πείραμα με το οποίο διακρίθηκαν στους 8ους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, για το πρόγραμμα 2015 Science on Stage - Europe, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Αξιοσημείωτο είναι, όπως ανέφερε και ο υπεύθυνος καθηγητής του πειράματος, Αστρινός Τσουτσουδάκης, ότι οι μαθητές προετοιμάστηκαν αποκλειστικά με τις δικές τους δυνάμεις και κατασκεύασαν μέσα σε μόλις ένα μήνα μια εκπληκτική αεροδυναμική σήραγγα - κόστους μόλις 80 € - αγγίζοντας ένα δύσκολο κομμάτι της φυσικής το οποίο ουδέποτε είχαν διδαχτεί. Η συνολική δε παρουσία τους στους 8ους Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες Κατασκευών και Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών, ήταν υποδειγματική.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης παρέστη στην εκδήλωση (την πρώτη που γίνεται στο νέο, βιοκλιματικό λύκειο Γαζίου) και αφού αναφέρθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τη σημαντική αυτή επιτυχία, αλλά και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων που υποστήριξε την προσπάθεια.
Οι μαθητές που αποτελούν την ομάδα «Gazi Air Blasters Team», είναι οι: Νίκη Γκούφα, Κατερίνα Μαρή, Αλεξάνδρα Μπόκα, Αγάπη Σημαιάκη, Λευτέρης Παρασύρης, Χριστιάννα Φωτοπούλου, Σωτηρία Τρούλη, Γρηγόρης Σκουλούδης, Θεόφιλος Ζαϊμάκης, Μιχάλης Γεωργακόπουλος, Μάνος Γιακουμάκης, Μιχάλης Μακρογιαννάκης, Κώστας Μαμουλάκης, Ρίτα Δεσίπρη, Βασίλης Σημαιάκης, Σταύρος Βελιβασάκης, Μανώλης Κονιδάκης, Ιωάννα Φραγκουλάκη, Σήφης Μαλαγαρδής, Εμμανουέλα Μεντουδάκη, Μαρία Αλικάι, Παναγιώτης Σακλαμάκης, Δημήτρης Σπανός και Άγγελος Σκουραδάκης, που ο καθένας από τον τομέα του, κατάφεραν το εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Την αποστολή συνόδευσαν στην Αθήνα οι καθηγητές Αστρινός Τσουτσουδάκης (φυσικός), Γιώργος Σταυρακαντωνάκης (χημικός) και Παναγιώτης Ασημακόπουλος (θεολόγος).
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει



 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA