Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Μαλεβιζίου
Ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014
Με τη συμμετοχή μαθητών από όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια του Μαλεβιζίου, ολοκληρώθηκε το 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Μαλεβιζίου.
Οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κατέθεσαν τις προτάσεις τους για το θέμα του εφετινού συμβουλίου, το οποίο ήταν «Η κρίση που βιώνει η χώρα μας και η κοινωνική πολιτική και προσφορά του Δήμου Μαλεβιζίου».
Ακούστηκαν αρκετά ενδιαφέρουσες απόψεις, πολλές προτάσεις και προβληματισμοί, αποδεικνύοντας την ευαισθητοποίηση της νεολαία σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα. Παράλληλα όμως, συζητήθηκαν και άλλα θέματα σχετικά με τις υποδομές και τα γενικότερα προβλήματα της εκπαίδευσης.
Όλες οι απόψεις καταγράφηκαν στα πρακτικά και θα εξεταστούν διεξοδικά από τη δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στο χαιρετισμό του τόνισε: «Κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νεολαίας, σας καλωσορίζω στο 4ο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Μαλεβιζίου. Ένα θεσμό που καθιερώσαμε ως δημοτική αρχή από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας, με σκοπό να ακούμε από εσάς, τη νέα γενιά, τις μαθήτριες και τους μαθητές του δήμου μας, τις θέσεις και τις προτάσεις σας για το αύριο του τόπου μας. Το αύριο του Μαλεβιζίου. Το δικό σας αύριο.
Το θέμα της φετινής μας συνεδρίασης, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Αναφέρεται στην οικονομική κρίση που μας ταλανίζει και τις παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής που κάνει ο Δήμος Μαλεβιζίου.
Αγαπητοί σύμβουλοι, ως δημοτική αρχή, είχαμε ψηλά στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας την βοήθεια και την υποστήριξη των αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Ζούμε δυστυχώς σε δύσκολες εποχές κι επειδή εμείς ως φορέας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν νομοθετούμε, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, έπρεπε να βρούμε τρόπους να υποστηρίξουμε τους κατοίκους του δήμου μας. Να βοηθήσουμε όπως και όσο μπορούμε, να συντονίσουμε δράσεις αλληλεγγύης και να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που βρέθηκαν σε μια δύσκολη στιγμή, να ανταπεξέλθουν.
Στο δήμο μας όπως θα γνωρίζετε, έχουμε θεσμοθετημένες δομές, όπως είναι:
  • Τα ΚΑΠΗ
  • Τα ΚΗΦΗ
  • Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης
  • Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία
  • Τους παιδικούς σταθμούς.
Αυτές όλες τις δομές τις ενισχύσαμε, τις οργανώσαμε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργήσαμε και νέες σε περιοχές που δεν υπήρχαν, όπως για παράδειγμα:
Τα ΚΑΠΗ στην Τύλισο και στις Γωνιές
Τον βρεφικό σταθμό του Κρουσώνα
Το νέο, υπερσύγχρονο ΚΑΠΗ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ που κατασκευάζουμε στον Σκαφιδαρά
Ταυτόχρονα, είμαστε ο μόνος δήμος της Κρήτης κι ένας από τους 13 σε ολόκληρη την Ελλάδα, που εφαρμόζεται πιλοτικά ο θεσμός του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Μια κοινωνική παρέμβαση που αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη, την κατάρτιση και την επανένταξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών.
Δημιουργήσαμε όμως παράλληλα και δομές κοινωνικής στήριξης, που στηρίζονται στον εθελοντισμό των πολιτών, των φορέων, των συλλόγων και των επιχειρήσεων. Ξεκινήσαμε το 2011 με το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου και σήμερα έχουμε συνολικά, 10 τέτοιες εθελοντικές δομές! Εκτός από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μαλεβιζίου, που λειτουργεί ανελλιπώς εδώ και 3 χρόνια, δημιουργήσαμε:
  • Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Το Κοινωνικό Φαρμακείο
  • Το Κοινωνικό Φυσικοθεραπευτήριο
  • Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο
  • Το Κοινωνικό Φροντιστήριο
Και πρόσφατα:
  • Το Κοινωνικό Μαγειρείο
  • Το Κοινωνικό Κυτταρολογικό εργαστήριο
  • Το Γραφείο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Υπερχρεωμένων Νοικοκυριών και Επιχειρήσεων
  • Τις Παιδικές Ακαδημίες Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με αθλητικό κέντρο του Γαζίου.
Για να τις υποστηρίξουμε όλες αυτές τις δομές, συνεργαζόμαστε αρμονικά με Συλλόγους και Φορείς, όπως είναι για παράδειγμα ο Ιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, οι Συνεταιριστικές Ενώσεις, δεκάδες επιχειρήσεις και εκατοντάδες ιδιώτες εθελοντές, από την Κρήτη, την Ελλάδα γενικότερα, αλλά και το εξωτερικό!
Στη νέα μας θητεία ως δημοτική αρχή, εξακολουθούμε να έχουμε ως βασική προτεραιότητα την υποστήριξη των αδύναμων συμπολιτών μας. Με όλες μας τις δυνάμεις, προσπαθούμε όπως μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους. Να καλυτερεύσουμε το επίπεδο ζωής τους και να τους προσφέρουμε τα βασικά.
Αγαπητοί Σύμβουλοι, μακάρι να έρθει γρήγορα ο καιρός που όλες αυτές οι εθελοντικές δομές θα είναι περιττές. Που κανείς δεν θα έχει την ανάγκη να του προσφέρουμε ένα πιάτο φαΐ, ένα φάρμακο, έναν γιατρό, έναν καθηγητή... Αυτό εύχομαι καθημερινά... Μέχρι τότε όμως, θα κάνουμε το παν για να μην λείψουν τα βασικά αγαθά από κανένα σπίτι στο Μαλεβιζί. Να μην νιώσει κανείς κάτοικος του τόπου μας μόνος και αβοήθητος.
Δεν είναι εύκολο αυτό. Καθόλου εύκολο.
Μην ξεχνάτε πώς κι ο Δήμος μας, όπως και ολόκληρη η τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν υποστεί τεράστιες περικοπές από την κεντρική διοίκηση. Ο αγώνας όμως για να παράσχουμε τα αναγκαία σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη είναι ιερός. Και δεν πρόκειται να σταματήσουμε τουλάχιστον την προσπάθεια. Με όλες μας τις δυνάμεις...
Αγαπητοί Σύμβουλοι, με μεγάλη μου χαρά τώρα, θα ακούσω και τις δικές σας τοποθετήσεις στο θέμα, ελπίζοντας ότι θα βγάλουμε πολλές νέες ιδέες που θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA