Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μεταμορφώνεται το παλιό σχολείο του Σάρχου σε εκθετήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Μεταμορφώνεται το παλιό σχολείο του Σάρχου σε εκθετήριο Πολιτιστικής Κληρονομιάς PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015
Μια ακόμα σημαντική σύμβαση με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Μαλεβιζίου υπέγραψε ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης. Πρόκειται για το έργο μετατροπής του παλιού πετρόκτιστου δημοτικού σχολείου του Σάρχου σε εκθετήριο Πολιτιστικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Στις εργασίες περιλαμβάνεται η πλήρης ανακαίνιση των χώρων, η αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, η τοποθέτηση κλιματισμού και εξαερισμού, φωτιστικών σωμάτων, η νέα υδραυλική εγκατάσταση, εργασίες πρόσβασης ΑμεΑ, κ.α.Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς του τόπου μας, προχωράμε σε ένα ακόμα σημαντικό έργο στην ενδοχώρα του Δήμου μας. Στον πανέμορφο Σάρχο, το παλιό σχολείο του οικισμού μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο χώρο έκθεσης όλων εκείνων των στοιχείων που γαλούχησαν γενιές και γενιές: Σε ένα χώρο ανάδειξης της παράδοσης και της λαογραφικής ιστορίας του τόπου, για να μαθαίνουν οι ξένοι επισκέπτες αλλά και η νεολαία μας για το παρελθόν του Μαλεβιζίου. Παράλληλα, με το έργο αυτό ενισχύουμε την επισκεψιμότητα του οικισμού και τονώνουμε την τοπική οικονομία της ευρύτερης περιοχής αφού είμαι σίγουρος πώς θα αποτελέσει σημείο επίσκεψης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πρώην αντιδημάρχους της Δ.Ε. Κρουσώνα Κ. Φασουλάκη και Γ. Μακριδάκη, τον πρόεδρο του οικισμού Γ. Αδαμάκη, τον νυν αντιδήμαρχο της περιοχής Γ. Βαλτζάκη, τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Α. Σαλούστρο και όλα τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας για το άψογο αποτέλεσμα που για μια ακόμα φορά πέτυχαν, καθώς και τους συνεργάτες μας από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το έργο».


Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA