Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Επιστολή διαμαρτυρίας της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για το τηλεοπτικό σήμα
Επιστολή διαμαρτυρίας της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για το τηλεοπτικό σήμα PDF Εκτύπωση

Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2015

 

Την έντονη διαμαρτυρία της για τα σημαντικά προβλήματα στην αναμετάδοση των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών στα όρια του Δήμου Μαλεβιζίου, εκφράζει η Δημοτική Αρχή με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά.Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος, είναι το γεγονός ότι σήμερα το 55% περίπου της έκτασης του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται χωρίς κάλυψη τηλεοπτικού σήματος. Ταυτόχρονα, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΕ) απαγορεύει την τοποθέτηση αναμεταδοτών από τον Δήμο, με αποτέλεσμα κάθε ενέργεια που γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση να μην κρίνεται νόμιμη και να μην μπορεί να ολοκληρωθεί.
Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Γνωρίζετε βέβαια ότι, με την ψηφιοποίηση του τηλεοπτικού σήματος, έχουν δημιουργηθεί πλείστα όσα προβλήματα σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη, σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς, τα προβλήματα αυτά είναι πλέον οξύτατα στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, όπου περίπου το 55% της έκτασης βρίσκεται χωρίς τηλεοπτικό σήμα, τόσο των κρατικών όσο και των ιδιωτικών καναλιών, με ό,τι τούτο συνεπάγεται.Δεν μας διαφεύγει η σχετική θέση της ΕΕΤΤ, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τηλεοπτικών αναμεταδοτών. Όμως, οι εύλογες αντιδράσεις χιλιάδων δημοτών μας που αδυνατούν να δουν τηλεόραση, μας έχει πολύ έντονα προβληματίσει. Προσπαθήσαμε λοιπόν, αν και αναρμόδιοι, για την εξυπηρέτηση του κόσμου, να λειτουργήσουμε με ίδια μέσα κάποιους αναμεταδότες, στις επιτρεπτές από την ΕΕΤΤ συχνότητες, με αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα. Όμως, γνωρίζουμε πως αυτό δεν συμβαδίζει με τη νομιμότητα. Άλλωστε, όπως στην πράξη διαπιστώνουμε, αδυνατούμε ακόμα και να πληρώσουμε τον ιδιώτη ηλεκτρονικό που προσφέρθηκε να εξυπηρετήσει τα χωριά της περιοχής μας, αφού το σχετικό κονδύλιο δεν εγκρίνεται από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες!Έτσι, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Από τη μια, δεν είναι δυνατό να παραβαίνουμε το νόμο εγκαθιστώντας αναμεταδότες, κι από την άλλη, ο ιδιώτης ηλεκτρονικός, που δε μπορούμε να πληρώσουμε, απειλεί πως θα αφαιρέσει τα μηχανήματά του, οπότε τα περισσότερα χωριά του Δήμου Μαλεβιζίου θα στερηθούν του δικαιώματος να βλέπουν τηλεόραση, ακόμα και τα κρατικά κανάλια για τα οποία όλοι καταβάλλουν μηνιαίως τα γνωστά τέλη ΕΡΤ. Απευθυνόμαστε σήμερα σε σας, και παρακαλούμε να επιληφθείτε προσωπικά του προβλήματος, ώστε με νόμιμο τρόπο να εξασφαλιστεί η αναγκαία τηλεοπτική κάλυψη σε όλη την επικράτεια του Δήμου Μαλεβιζίου. Σε αντίθετη περίπτωση, η δημοτική μας αρχή είναι υποχρεωμένη να πάψει να ασχολείται με το θέμα, και να ενημερώσει σχετικά τους δημότες μας, αποποιούμενη κάθε ευθύνης που άλλωστε βαρύνει άλλους. Επειδή το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, αναμένουμε την άμεση εκδήλωση τουενδιαφέροντός σας.

Με τιμή

Κώστας Μαμουλάκης

Δήμαρχος Μαλεβιζίου

 

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA