Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τα αποτελέσματα του 2ου Ορειβατικού αγώνα στο Μονοπάτι του Πλάτωνα
Τα αποτελέσματα του 2ου Ορειβατικού αγώνα στο Μονοπάτι του Πλάτωνα PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016
Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 150 περίπου αθλητών απ' όλη την Ελλάδα, το Βέλγιο και τη Δανία, ολοκληρώθηκε ο 2ος Ορειβατικός αγώνας δρόμου, στον Κρουσώνα, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου με το Γραφείο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Δημοτική Κοινότητα και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρουσώνα. Πιο αναλυτικά, πραγματοποιήθηκε αγώνας βουνού 20,5 χλμ, πεζοπορία 18 χλμ, καθώς και αγώνας 1500 μ. για παιδιά δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, με τους συμμετέχοντες αθλητές και μη, να μαγεύονται από την μοναδική φυσική ομορφιά της περιοχής, να απολαμβάνουν την κρητική φιλοξενία και με τις δεκάδες συμμετοχές, να αποδεικνύουν ότι ένας νέος αθλητικός θεσμός καθιερώθηκε. Η εκκίνηση και ο τερματισμός των αθλητών γινόταν από την κεντρική πλατεία του Κρουσώνα, ενώ μετά το πέρας των αγώνων και των απονομών, οι διοργανωτές προσέφεραν μπουφέ με εδέσματα σε όλους τους συμμετέχοντες και ακολούθησε μουσική βραδιά.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ο οποίος έδωσε και το σύνθημα της εκκίνησης του αγώνα, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένας νέος θεσμός καθιερώθηκε, ένας θεσμός που συμβάλει στην προβολή της φυσικής ομορφιάς του ορεινού Μαλεβιζίου, με το απίστευτο κάλλος. Ενισχύεται έτσι ακόμα περισσότερο ο Δήμος μας στον τομέα της ανάδειξης και προβολής των πλεονεκτημάτων που διαθέτει, τονώνεται η τοπική οικονομία και δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης σε έναν ιδιαίτερο πεδίο δράσης, όπως είναι αυτό του αθλητικού και φυσιολατρικού τουρισμού. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους διοργανωτές και τα στελέχη του Δήμου Μαλεβιζίου για την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποίησαν και το άριστο αποτέλεσμα που κατάφεραν».
Όσο αφορά το αγωνιστικό μέρος, στους άνδρες κυριάρχησε όπως και πέρυσι ο Μανώλης Σηφάκης με δεύτερο τον Μανώλη Συλιγνάκη και τρίτο τον Παντελή Καμπαξή. Στις γυναίκες πρώτη όπως και πέρυσι η Feddersen Helena.
Οι διοργανωτές ευχαριστούν τους κάτωθι χορηγούς για τη στήριξη του αγώνα:
  • Την εταιρεία Σαββάκης Είδη Υγιεινής-Πλακάκια
  • Τις Αγροτικές Κατοικίες «Αροδαμός»
  • Την Ο.Ε. Βαρδαλαχάκης Ν&Μ Ο.Ε
  • Την επιχείρηση «ΛΙΟΝΤΟΜΗΤΣΟΣ» για τη χορήγηση σουβλακιών
  • Την ΖΑΡΟΣ Ο.Ε. για τη χορηγία νερών
  • Τον Παπαδήμα Κώστα για τη χορήγηση ισοτονικών
  • Τους Ζώμινθος-Αλατζάς και Ξυλούρης Νικόλαος για τη χορήγηση τυριών
  • Την Εταιρεία «STARTLINE-NEW BALANCE" για την παραχώρηση της αψίδας
Η σήμανση και σηματοδότηση έγινε υπό την καθοδήγηση του εμπνευστή του αγώνα, Μαυρικάκη Παύλου, γεωπόνο-δρομεα του Δήμου Μαλεβιζίου και βοήθησαν οι ορειβάτες-δρομείς Αβραμάκης Μανώλης και Κουράκη Ρενάτα
Τέλος είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι ο αγώνας έγινε με την υποστήριξη της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης και των Εθελοντών Σαμαρειτών.
Ο αγώνας ήταν δωρεάν και ενισχύθηκαν με εθελοντικές συνεισφορές ο Πανελλήνιος Σύλλογος «η Καρδιά του Παιδιού» και το Κέντρο Ειδικών Παιδιών ο Άγιος Σπυρίδων.
Video με την εκκίνηση μπορείτε να βρείτε από τη σελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου, εδώ: https://www.facebook.com/dimosmaleviziou/
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA