Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας η Έκθεση Κουτουλάκη – Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Μάχη της Κρήτης
Στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας η Έκθεση Κουτουλάκη – Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Μάχη της Κρήτης PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2016
Με την συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2/10, στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, η Ημερίδα με θέμα «75 χρόνια από την Μάχη της Κρήτης: Μνήμη και δίκαιο για την κατοχή και την αντίσταση».
Η έναρξη της Ημερίδας έγινε από τον Δ. Ξενάκη, Αν. Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Συντονιστή Έρευνας του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Αντιστράτηγου Κ. Γκατζογιάννη, επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ, του Αντιπροέδρου του Πολεμικού Μουσείου, Ταξίαρχου Κ. Καμνή, του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κ. Φασουλάκη.
Ακολούθησε η εναρκτήρια ομιλία του Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ κ. Μ. Παραγιουδάκη, και το 1ο πάνελ, με θέμα την Μάχη της Κρήτης και την Αντίσταση στην Κατοχή, με συντονιστή τον κ. Δ. Κοτρόγιαννο, Καθηγητή στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διευθυντή του Κέντρου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου Κρήτης και ομιλητές τον κ. Γ. Σκαλιδάκη, Δρ. Ιστορίας ΑΠΘ, κ. Έμπ. Ρόντχολτζ, δημοσιογράφο & ιστορικό ερευνητή και τον κ. Ν. Κοτζαμπασάκη, νομικό και αντιπρόεδρο της Ένωσης Πληγέντων Γερμανικής Κατοχής Ρεθύμνου.
Στη συνέχεια ο Πρέσβης και μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Στ. Περράκης έκανε την κεντρική ομιλία της Ημερίδας, με θέμα της, το ζήτημα των Πολεμικών Επανορθώσεων.
Η Ημερίδα συνεχίστηκε με το 2ο πάνελ, με συντονιστή τον δημοσιογράφο του Real Fm κ. Γ. Χουδαλάκη και εισηγητές τον κ. Τρ. Μηταφίδη, Βουλευτή και Πρόεδρο της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, την κ. Ντ. Μαρούδα, Επικ. Καθηγήτρια κάτοχο έδρας Jean Monnet, Πάντειο Πανεπιστήμιο, τον κ. Αρ. Συγγελάκη, Δρ. ΕΚΠΑ και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και την κ. Χρ. Ι. Σταμούλη, Νομικό, Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
Στο 3ο πάνελ που συντόνισε ο δημοσιογράφος της ΚΡΗΤΗ tv κ. Γ. Σαχίνης, τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι Βιάννου, Ανωγείων και Κανδάνου κ.κ. Π. Μπαριτάκης, Μ. Καλλέργης και Αντ. Περράκης αντίστοιχα, καθώς και ο εκπρόσωπος του Δήμου Μαλεβιζίου και Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Κ. Τριγώνης.
Η Ημερίδα έκλεισε με την παρουσίαση του Φωτογραφικού Αρχείου Κουτουλάκη Δήμου Μαλεβιζίου από τους κ. κ. Γ. Τζωράκη, Αρχαιολόγο & Μ. Δρακάκη, Δρ. Ιστορίας και την σύνοψη των πεπραγμένων από τον Αν. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δ. Ξενάκη.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA