Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προσωρινός ανάδοχος για το νέο Βιοκλιματικό Δημοτικό Σχολείο Γαζίου
Προσωρινός ανάδοχος για το νέο Βιοκλιματικό Δημοτικό Σχολείο Γαζίου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Με την συμμετοχή 18 οικονομικών φορέων, πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία για την κατασκευή του νέου κτιρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 € περίπου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
Οι εκπτώσεις των προσφορών των φορέων κυμάνθηκαν από 50 - 63,5% και προσωρινός ανάδοχος ανακηρύχτηκε η Κάντια Τεχνική Α.Ε.
Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση του νέου σχολείου θα γίνει σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης. Το τριώροφο κτίριο θα φιλοξενεί 300 μαθητές, θα διαθέτει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο, καθώς και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), στον περιβάλλοντα χώρο του, θα κατασκευαστεί γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ θα είναι πλήρως προσβάσιμο σε ΑμεΑ.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Προχωράμε κανονικά τη διαδικασία ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για το Γάζι. Ενός νέου Δημοτικού Σχολείου, που μετά το Βιοκλιματικό Λύκειο Γαζίου, το πρώην αθλητικό σχολείο που επαναλειτουργήσαμε, τις προσθήκες αρκετών αιθουσών, τα νέα νηπιαγωγεία της Αγίας Μαρίνας, κλπ, θα συμβάλει καθοριστικά στην επίλυση του οξύτατου προβλήματος της σχολικής στέγης. Ένα Δημοτικό Σχολείο - κόσμημα, για μαθητές, εκπαιδευτικούς και οι γονείς, ένα έργο που θα το παρακολουθούμε στενά για να έχουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο ένα άριστο λειτουργικά και άρτιο τεχνικά αποτέλεσμα.
Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής και των υπηρεσιών του Δήμου μας, αιρετά και υπηρεσιακά για την πολύ καλή δουλειά που πραγματοποίησαν. Ιδιαίτερα δε, τους Αντιδημάρχους Ά. Σαλούστρο και Μ. Παπαδομανωλάκη, την αρχιτέκτονα μηχανικό Έρρ. Ζαχαριαδάκη η οποία εκπόνησε την αρχιτεκτονική μελέτη, καθώς και τον πολιτικό μηχανικό Γ. Σαλούστρο ο οποίος αφιλοκερδώς εκπόνησε την στατική μελέτη του κτιρίου, καθώς και τον Διευθυντή και τους δασκάλους, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και τον πρόεδρο της ΔΚ Γαζίου Γ. Κοτσυφό, για την συνεισφορά τους στο έργο».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA