Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Βήματα προόδου για την αποκατάσταση και του Φρουρίου του Παλαιόκαστρου
Βήματα προόδου για την αποκατάσταση και του Φρουρίου του Παλαιόκαστρου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 26 Μαΐου 2017
Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Β. Συθιακάκη και την αρχαιολόγο Ελ. Κανάκη είχε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης, η μελετήτρια Ε. Μουτσοπούλου και ο αρχαιολόγος Γ. Τζωράκης, με σκοπό να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του Φρουρίου του Παλιόκαστρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου έχει προχωρήσει τις σχετικές μελέτες, έχει λάβει την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και στην συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δρομολογήθηκαν διάφορες εκκρεμότητες του σημαντικού έργου. Στόχος όλων των εμπλεκομένων, είναι να ολοκληρωθούν στο συντομότερο διάστημα οι λεπτομέρειες και ο προϋπολογισμός του έργου, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για ένταξη σε κατάλληλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, μόλις αυτό παρουσιαστεί.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μετά το σημαντικό έργο αποκατάστασης και ανάδειξης της Ενετικής Ασβεστοκάμινου του Παλαιόκαστρου που συνδέεται άρρηκτα και με το ομώνυμο Φρούριο και που πραγματοποιήσαμε από ίδιους πόρους του Δήμου μας, συνεχίζουμε τις προσπάθειες έτσι ώστε αυτό το εμβληματικό μνημείο, να αποτελέσει ξανά επισκέψιμο αξιοθέατο της περιοχής μας. Σε αγαστή συνεργασία με την αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία εξετάζουμε όλες τις λεπτομέρειες του έργου, έτσι ώστε με την υποστήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης, να βρούμε στη συνέχεια το κατάλληλο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
Η προστασία της ιστορίας, των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, είναι όπως πολύ καλά γνωρίζετε στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Πολλά και σημαντικά τα έργα που έχουμε υλοποιήσει σε αυτή την κατεύθυνση και παρά τις ευνόητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, οικονομικές και άλλες, συνεχίζουμε την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Βάσω Συθιακάκη και την αρμόδια για την περιοχή αρχαιολόγο κ. Ελένη Κανάκη για την άριστη συνεργασία μας και σε αυτό το έργο, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ροδιάς Γιάννη Στρατάκη και τους συνεργάτες μου Γιώργο Τζωράκη και Εύα Μουτσοπούλου για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA