Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πόλος έλξης τα γλυπτά του 2ου Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα
Πόλος έλξης τα γλυπτά του 2ου Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο στην Αμμουδάρα PDF Εκτύπωση
Σάββατο, 17 Ιουνίου Μαΐου 2017
Εντυπωσιάζουν τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Αμμουδάρας τα μοναδικά γλυπτά στην άμμο, που δημιούργησαν - και συνεχίζουν να δημιουργούν - οι γλύπτες Μανώλης Χαρκούτης, Yuriy Mysko και Lyudmyla Mysko!

Τα γλυπτά έχουν ήδη ολοκληρωθεί στο πρώτο σημείο του Φεστιβάλ, στο τέρμα της οδού Νάξου στην καρδιά της Αμμουδάρας, ενώ πλησιάζει και η ολοκλήρωσή τους στο δεύτερο σημείο, δυτικά από τις εκβολές του Αλμυρού ποταμού. Η προσέλευση του κοινού είναι ελεύθερη και όλοι μπορούν να δουν από κοντά τον τρόπο που δουλεύουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, αλλά και να «δοκιμάσουν» τις δικές τους δυνάμεις φτιάχνοντας τα δικά τους γλυπτά.
Την Παρασκευή επισκέφτηκαν τον χώρο του Φεστιβάλ ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κώστας Φασουλάκης και στελέχη του Δήμου Μαλεβιζίου, θαυμάζοντας από κοντά τις δημιουργίες στην άμμο και διαπιστώνοντας παράλληλα το πόσο πολύ ενθουσιάζονται οι επισκέπτες της περιοχής. Αξίζει να τονιστεί ότι τόσο μέσω των τοπικών και εθνικών ΜΜΕ, όσο και μέσω των αναρτήσεων φωτογραφιών και βίντεο στους λογαριασμούς κοινωνικών δικτύων των επισκεπτών της Αμμουδάρας, το Φεστιβάλ έχει αποκτήσει δημοσιότητα σε όλο τον κόσμο

Υπενθυμίζεται ότι το φεστιβάλ πραγματοποιείται από τον σύλλογο Γυναικών δήμου Μαλεβιζίου «Η Μέλισσα», τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μαλεβιζίου και του ΕΟΤ και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Το θέμα του είναι «Καλοκαιρινές διακοπές» και το μήνυμά του «Καθαρές θάλασσες, καθαρές παραλίες».
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών των καλλιτεχνών, τα γλυπτά θα παραμείνουν στους χώρους τους, εκτός απροόπτου μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, για να τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι.

Χορηγοί του φεστιβάλ είναι:

- Χρυσοί χορηγοί Τα ξενοδοχεία Agapi Beach - Sbokos Hotel Group και Apollonia Beach resort & Spa - Cyan group of hotels.

- Αργυροί χορηγοί Τα αναψυκτικά ΦΗΜΗ, το τουριστικό γραφείο Cretan Holidays, η TUI Magic Life Candia Maris, η ANEK - Blue Star Ferries, το Let΄s Wash και η εταιρεία «Μεταξαράκη Διαφημιστική».

- Χορηγοί Το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαρός», τα καύσιμα Κρήτης Envirol, η «Λίβας Α.Ε.», η Klados Security, τα ξενοδοχεία Santa Marina, Sitia Beach, Dessole - Dolfin Bay, Aquila - Atlantis, Oasis Hotel, το κατάστημα «Ταταράκης Αντώνιος & Σια ΟΕ» TOOLMASTERS.GR. , το μουσικό στέκι «Θαλασσινή Αύρα» στην Αμμουδάρα, το εστιατόριο «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα», το τουριστικό γραφείο Mika Travel, τα οινοποιεία «Ευφροσύνη» και «Κρασιά Χονδροζουμάκη», η αγροτουριστική μονάδα «Θαλόρη», η Makridakis Diving - σχολή καταδύσεων, ο «Κρητικός Φούρνος», η swimming pool - καφέ- πιτσαρία «Πέργκολα» , το beach pleasure AMMOS, το μεζεδοπωλείο «Τα Καλύτερα», ο πολυχώρος Grand, την εταιρεία Candia Nuts και το beach bar CABANA plage.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

 

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA