Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ανταποκρίθηκε το Υπουργείο στις εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες
Ανταποκρίθηκε το Υπουργείο στις εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου για τους τηλεοπτικούς αναμεταδότες PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017
Ανταποκρίθηκε το Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, στις επανειλημμένες εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου που αφορούσαν στην εγκατάσταση αναμεταδοτών του τηλεοπτικού σήματος σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου που μέχρι και σήμερα παραμένουν ακάλυπτες.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Βασίλης Μαγκλάρας απέστειλε ένα ερωτηματολόγιο για την καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, του πλήθους των οικισμών, του αριθμού των κατοίκων, του τρόπου λήψης, κλπ, έτσι ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες τηλεοπτικής κάλυψης του συνόλου του Δήμου Μαλεβιζίου.
Υπενθυμίζεται ότι από την έναρξη λειτουργίας του ψηφιακού σήματος, το 55% περίπου της έκτασης του Δήμου Μαλεβιζίου δεν λαμβάνει τηλεοπτικό σήμα λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους και της έλλειψης των αντίστοιχων αναμεταδοτών. Κάτι που παρά το ότι δεν έχει αρμοδιότητα, η Δημοτική Αρχή έχει προσπαθήσει να καλύψει με δικά της μέσα, αλλά προσκρούει σε νομικό κενό, αφού βάση του νόμου, δεν της επιτρέπεται τέτοιου είδους δαπάνη. Η Δημοτική Αρχή επίσης, έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά από το 2016, με την οποία επισημαίνει το πρόβλημα και ζητάει την ανάλογη λύση.

Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, η οποία ελπίζουμε να λύσει αυτό το σημαντικό πρόβλημα στο Δήμο μας. Δυστυχώς, σε εμάς δεν επιτρέπεται καμία ενέργεια και καμία δαπάνη για τον σκοπό αυτό και παρά τις όποιες προσπάθειές μας, οι λύσεις που δίνουμε είναι προσωρινές. Ευελπιστούμε ότι τώρα θα βρεθεί η ενδεδειγμένη και μόνιμη λύση στο θέμα της κάλυψης του συνόλου του Δήμου μας με τηλεοπτικό σήμα και για αυτό θα εξακολουθήσουμε να πιέζουμε τους αρμόδιους φορείς για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αρμόδιο Υπουργό κ. Νίκο Παππά για την ανταπόκριση, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτισμού του Δήμου μας Κώστα Τριγώνη που έχει ασχοληθεί πολύ έντονα με το θέμα, όπως επίσης και όλους τους Προέδρους των οικισμών μας, που με τη συνεργασία τους βρίσκουμε μέχρι σήμερα τις όποιες λύσεις κάλυψης».

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA