Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Συνάντηση για το καλώδιο σύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα στο Δήμο Μαλεβιζίου
Συνάντηση για το καλώδιο σύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα στο Δήμο Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018
Ευρεία σύσκεψη με θέμα την καλωδιακή σύνδεση της Κρήτης με την Αττική και ειδικότερα το σημείο χωροθέτησης του σταθμού μετατροπής, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας EUROASIA Interconnector Θανάσης Στιβαρός, Κων/νος Καλλέργης και Θάνος Μπελαλίδης και ο μελετητής της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων Σπύρος Παπαγρηγορίου, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης και Χάρης Μαμουλάκης ως εκπρόσωποι του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου Μανώλης Γενναράκης, ο πρώην Δήμαρχος Γαζίου Γιώργος Μαρκογιαννάκης, εκπρόσωποι φορέων και αρχών από τη Δαμάστα, το Γάζι και τη Ροδιά.

Στη σύσκεψη ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης ξεκαθάρισε πώς δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χωροθέτηση της Δαμάστας ως σημείο εγκατάστασης του σταθμού μετατροπής, με τους μελετητές να αποδέχονται την πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου να γίνει η Κορακιά το σημείο κατασκευής του συγκεκριμένου σταθμού. Ταυτόχρονα, τόσο ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, όσο και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αλλά οι εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου και των φορέων που συμμετείχαν στη σύσκεψη, τόνισαν την αναγκαιότητα απομάκρυνσης και του ΑΗΣ Ληνοπεραμμάτων, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό αποτελεί καθολικό αίτημα της κοινωνίας του Μαλεβιζίου, αλλά και ομόφωνη θέση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Συνεχίζουμε μια προσπάθεια ετών, με τελικό στόχο την απομάκρυνση του ΑΗΣ Ληνοπεραμμάτων. Στη σημερινή σύσκεψη, πετύχαμε και εισακούστηκε η θέση μας να μην γίνει ο σταθμός μετατροπής του καλωδίου που θα ενώνει την Κορακιά με την Αττική στην Δαμάστα, αλλά να παραμείνει στο βιομηχανικό λιμάνι της Κορακιάς. Η προσπάθεια φυσικά και συνεχίζεται, παρακολουθούμε από πολύ κοντά τις εξελίξεις και δεν έχουμε σκοπό να επαναπαυτούμε ούτε λεπτό.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για τη συμμετοχή και τις παρατηρήσεις τους, όπως επίσης και τα στελέχη και τους μελετητές της κοινοπραξίας EUROASIA Interconnector για την διάθεση συνεργασίας που επέδειξαν.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA