Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στο υπό ανέγερση νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου ο Κώστας Μαμουλάκης
Στο υπό ανέγερση νέο Δημοτικό Σχολείο Γαζίου ο Κώστας Μαμουλάκης PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018
Τις εργασίες ανέγερσης του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.
Συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Άρη Σαλούστρο και Μανώλη Παπαδομανωλάκη και την προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας Ειρήνη Παπαδάκη, ο Δήμαρχος επιθεώρησε όλους τους χώρους του νέου δημοτικού που καταστεκυάζεται στην καρδιά του Γαζίου.
Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό σχολείο, προϋπολογισμού μαζί με την αγορά του οικοπέδου 4.500.000 € περίπου, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το νέο σχολείο καλύπτει όλους τους κανονισμούς προσβασιμότητας, ενσωματώνει σ' ένα κτιριακό συγκρότημα όλες τις σχολικές δραστηριότητες και ενισχύει ουσιαστικά το αίσθημα συνοχής της μαθητικής κοινότητας. Το σχολείο θα εξυπηρετεί 300 μαθητές και περιλαμβάνει 13 αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φαγητού, γραφεία διδασκόντων, ιατρείο, γυμναστήριο και 4 αίθουσες εργαστηρίων (φυσικών επιστημών, αισθητικής αγωγής, πληροφορικής και ξένων γλωσσών), ενώ στο περιβάλλοντα χώρο θα έχει γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ. Η ανέγερσή του γίνεται σε οικόπεδο 3.000 τ.μ. περίπου στην οδό Ελευθερίας αρ. 49, το οποίο έχει αγοραστεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου με ίδια έσοδα και με την μερική οικονομική στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Το αποτέλεσμα είναι άριστο και με την ιδιότητά μου του μηχανικού, μπορώ να πω ότι σύντομα οι μαθητές του Γαζίου θα έχουν στη διάθεσή τους ένα από τα καλύτερα δημοτικά σχολεία της Κρήτης.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη, την προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Μ. Κασσωτάκη και όλα τα στελέχη της υπηρεσίας για την άριστη συνεργασία μας και να συγχαρώ τους Αντιδημάρχους Ά. Σαλούστρο και Μ. Παπαδομανωλάκη, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Γαζίου Γ. Κοτσιφό, την Ε. Παπαδάκη, την Έ. Ζαχαριαδάκη και όλα τα στελέχη του Δήμου μας, την ειδική μου σύμβουλο επί των τεχνικών Ε. Κοτσιφού όπως επίσης και τον μηχανικό Γ. Σαλούστρο ο οποίος εκπόνησε αφιλοκερδώς και εντελώς εθελοντικά την στατική μελέτη του κτιρίου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης θα ήθελα να απευθύνω στον Δ/ντη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου Ν. Φαραζάκη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, για την πολύ καλή συνεργασία μας
».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA