Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Οι αυριανοί φύλακες αρχαιοτήτων στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι
Οι αυριανοί φύλακες αρχαιοτήτων στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018
Οι μαθητευόμενοι Φύλακες Αρχαιοτήτων του 2ου Δημοσίου ΙΕΚ Ηρακλείου επισκέφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες την Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι, όπου στεγάζεται μέρος της συλλογής Ν. Μεταξά και ευρήματα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η επίσκεψη, που εντάσσεται σε μια σειρά επισκέψεων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων του Νομού Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα: Φύλακες Μουσείων και Αρχαιολογικών χωρών. Κατά την επίσκεψή τους στη Συλλογή, όπου τους υποδέχτηκε ο αρχαιολόγος Γιώργος Τζωράκης, οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της Συλλογής και την αρχαιολογική σημασία των εκθεμάτων. Από τον αρμόδιο φύλακα του Υπουργείου κ. Γ. Καμπανό ενημερώθηκαν επιπλέον για τα σχετικά με την ειδικότητά τους μέτρα ασφαλείας της Αρχαιολογικής Συλλογής, καθώς και τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας.

Οι σπουδαστές του 2ου ΔΙΕΚ Φυλάκων Μουσείων και Αρχαιολογικών Χωρών, συνοδεύονταν από τις υπεύθυνες για το μάθημα εκπαιδεύτριες, - οι οποίες οργάνωσαν και την σχετική επίσκεψη - κ.κ. Μαρία Παπαδάκη και Νίτσα Κουτσοτόλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου στο Γάζι, είναι ανοικτή με δωρεάν είσοδο για το κοινό, από Τρίτη έως και Κυριακή, από τις 8 π.μ. έως 3 μ.μ.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA