Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων του Μαλεβιζίου
Ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων του Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018
Με στόχο την μέτρηση της αποδοτικότητας και την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου, Δήμος και Τ.Ε.Ι. Κρήτης ένωσαν τις δυνάμεις τους και υπέγραψαν προγραμματική σύμβαση εκπόνησης των μελετών που θα επιτρέψουν τη κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης υποδέχτηκε σήμερα τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Χρήστο Φλώρο και τον αν. Καθηγητή Μανώλη Καραπιδάκη, με τους οποίους και συζήτησε όλες τις παραμέτρους της προγραμματικής σύμβασης. Η έμπειρη μελετητική ομάδα του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, θα ξεκινάει τώρα άμεσα τον έλεγχο της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιρίων, τις αιτίες της ενεργειακής απόκλισης από τα αποδεκτά δεδομένα και θα παραδίδει τμηματικά ολοκληρωμένες προτάσεις ολιστικής ενεργειακής αναβάθμισης του συνόλου των σχολικών μονάδων, προτάσεις έτοιμες για κατάθεση στο ΕΣΠΑ.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Το Τ.Ε.Ι. Κρήτης, όπως άλλωστε και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του τόπου μας, αποτελούν πολύτιμους συμπαραστάτες του έργου μας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γι' αυτό κι εμείς στο Δήμο Μαλεβιζίου προσπαθούμε και αναπτύσσουμε διαρκώς νέες συνεργασίες με τους καταξιωμένους επιστήμονες, έτσι ώστε να ωφελούμαστε από τις πολύτιμες γνώσεις τους. Με τη συγκεκριμένη προγραμματική σύμβαση, αξιοποιούμε την εμπειρία και την αποτελεσματικότητα των καθηγητών του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, θωρακίζουμε τα σχολικά μας κτίρια και μειώνουμε αισθητά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Μαλεβιζίου. Ταυτόχρονα, αναβαθμίζουμε την ποιότητα των συνθηκών διδασκαλίας και την καθημερινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Αντιπρύτανη του Τ.Ε.Ι. Κρήτης Χρήστο Φλώρο, τον αν. καθηγητή Μανώλη Καραπιδάκη, όπως επίσης και τους συνεργάτες μου, τους Αντιδημάρχους Θανάση Κύρκο, Άρη Σαλούστρο, Μανώλη Παπαδομανωλάκη και Δημήτρη Τζεδάκη, τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Γιάννη Ντουλάκη, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Άννα Φραντζεσκάκη και όλα τα στελέχη των Υπηρεσιών μας, για το πολύ καλό αποτέλεσμα και σε αυτήν την προσπάθεια».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA