Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Την Παρασκευή η σύμβαση για τη 2η μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού στο Γάζι
Την Παρασκευή η σύμβαση για τη 2η μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού στο Γάζι PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομών στο Δήμο Μαλεβιζίου, που αποτελεί ταυτόχρονα και απάντηση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, η 2η μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού ποταμού, δυναμικότητας 3.000 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού καθημερινά, με δυνατότητα ακόμα και για 3.500 κυβικά, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, με την ανάδοχο εταιρεία. Η σύμβαση θα υπογραφεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στις 13:00, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (Δ.Ε.Υ.Α.Μ.).
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού κατασκευής και λειτουργίας για 5 χρόνια - μαζί με τα νέα δίκτυα τροφοδοσίας των δεξαμενών - 3.000.000 ευρώ περίπου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή της μονάδας προεπεξεργασίας, της μονάδας επεξεργασίας, τα αντλιοστάσια και δυο δεξαμενές 1000 και 200 κυβικών. Η νέα μονάδα, η οποία θα καλύψει το Γάζι, το Παλαιόκαστρο, το Μαδέ, τη Λυγαριά και την Αγία Πελαγία, θα εγκατασταθεί στον χώρο που λειτουργεί ήδη από το 2014 η πρώτη μονάδα αφαλάτωσης που δίνει καθημερινά 2.500 κυβικά νερού σε περιοχές του Γαζίου και της Ροδιάς. Ο ανάδοχος προέκυψε έπειτα από διεθνή διαγωνισμό με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ενώ ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ανέφερε: «Το πρόβλημα της λειψυδρίας είναι ένα από τα σημαντικότερα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο στο Μαλεβίζι, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη. Γι' αυτό κι εμείς ως Δημοτική Αρχή, με υπευθυνότητα και συνέπεια, κατασκευάσαμε και λειτουργήσαμε από τον Απρίλιο του 2014 την πρώτη μονάδα αφαλάτωσης του Αλμυρού, καλύπτοντας περιοχές του Γαζίου και της Ροδιάς με 2.500 κυβ. μ. άριστου πόσιμου νερού. Με την νέα, δεύτερη μονάδα, υπερδιπλασιάζουμε την ποσότητα αυτή και καλύπτουμε μια πολύ μεγάλη περιοχή, από το Γάζι μέχρι και την Αγία Πελαγία. Λύνουμε έτσι οριστικά το πρόβλημα της παροχής πόσιμου νερού εξαιρετικής ποιότητας στους δημότες μας, χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον του τόπου μας. Είναι άλλωστε γνωστό, πώς από τον Αλμυρό ποταμό εκβάλλονται στην θάλασσα καθημερινά, περισσότερα από 1.100.000 κυβικά νερού.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο Φ. Σαββάκη, τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Ντουλάκη και όλα τα μέλη του Δ.Σ., τον Δ/ντη Γ. Κουγιουμουτζάκη και όλα τα στελέχη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. για αυτό το αποτέλεσμα, ενώ θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τη Γενική Γραμματέα κ. Ε. Φωτονιάτα και τον γενικό Δ/ντη του ΕΠΠΕΡΑΑ κ. Ν. Μαμαλούκα για την συμβολή τους στο σημαντικό αυτό έργο».

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA