Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Σήμερα τα εγκαίνια τη έκθεσης «Σύμβολα και Συμβολισμοί» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου
Σήμερα τα εγκαίνια τη έκθεσης «Σύμβολα και Συμβολισμοί» στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018
Σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018, στις 7:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της πρώτης ομαδικής έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου «Μπότης Θαλασσινός» στην Τύλισο και στην οποία συμμετέχουν καλλιτέχνες από την Κρήτη και την Αθήνα.

Η έκθεση με τον τίτλο «Σύμβολα και Συμβολισμοί», στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 40 δημιουργοί, έχει ως θέμα τη σύγχρονη αγιογραφία και διακρίνεται σε δύο ενότητες:
Η πρώτη ενότητα φιλοξενεί έργα καταξιωμένων σύγχρονων Κρητών Αγιογράφων και ψηφιδογράφων που συνίστανται σε φορητές εικόνες, νωπογραφίες, ψηφιδωτά, έργα με αναφορές στα αρχαία Φαγιούμ, καθώς και έργα γλυπτικής και κεραμικής τέχνης. Η ενότητα αυτή σκοπό έχει να δείξει την σημερινή αγιογραφία μέσα στο πλαίσιο της βυζαντινής παράδοσης, καθώς και την εξελικτική πορεία της αγιογραφικής τέχνης.
Στη δεύτερη ενότητα φιλοξενούνται έργα σύγχρονων δημιουργών, με τα οποία προσεγγίζεται με άλλη ματιά η θρησκευτική αντίληψη, όχι πλέον σαν λατρευτικό μέσο, αλλά ως Τέχνη. Κατ' αυτόν τον τρόπο, σύγχρονα εικαστικά έργα αντλούν έμπνευση και συνομιλούν με έργα λατρευτικής τέχνης και κατ' επέκταση με τον επισκέπτη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ήρθε η στιγμή για τα εγκαίνια της πρώτης ομαδικής έκθεσης στην Δημοτική μας Πινακοθήκη. Μια εξαιρετική δουλειά καλλιτεχνών από την Κρήτη και την Αθήνα, που είμαι σίγουρος ότι θα εντυπωσιάσει τους επισκέπτες. Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να συγχαρώ τον Πρόεδρο Κώστα Τριγώνη, την Αντιπρόεδρο Άννα Φραντζεσκάκη και όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, καθώς και την επιμελήτρια της έκθεσης Χρυσή Βαθιανάκη για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει και να προσκαλέσω τους συμπολίτες μας να επισκεφτούν αυτή την έκθεση που θα τους εντυπωσιάσει».

Το ωράριο λειτουργίας της Πινακοθήκης είναι:
  • Σάββατο: 10:00 - 15:00
  • Κυριακή: 10:00 - 15:00
  • Δευτέρα & Τρίτη: Κλειστά
  • Τετάρτη: 10:00 - 14:00 & 17:30 - 20:00
  • Πέμπτη: 09:00 - 13:00 & 17:30 - 20:00
  • Παρασκευή: 10:00 - 14:00

Υπενθυμίζεται ότι σε ειδικές αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκη Μαλεβιζίου εκτίθεται μόνιμα τμήμα του έργου του αείμνηστου ζωγράφου Μπότη Θαλασσινού, το οποίο στο εξής θα προβάλλεται εκ περιτροπής στην ομώνυμη Δημοτική Πινακοθήκη.

Τη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου μπορούν να επισκέπτονται σύλλογοι, μαθητές και φορείς σε γκρουπ κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλ. 2810831117. Επίσης, το κτίριο της Πινακοθήκης διαθέτει ένα σύγχρονο αμφιθέατρο για τη διοργάνωση ομιλιών, συνεδρίων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων, χωρητικότητας 120 ατόμων και φουαγέ που μπορεί να φιλοξενήσει επιπλέον έως και 50 άτομα. Το αμφιθέατρο είναι πλήρως εξοπλισμένο με οπτικοακουστικά μέσα (ηχητική εγκατάσταση, οθόνη προβολής, κλπ), διαθέτει σύνδεση Wi-Fi, ρυθμιζόμενο φωτισμό και ο χώρος είναι πλήρως κλιματιζόμενος.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA