Εκδήλωση με θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» στο Λύκειο Γαζίου PDF Εκτύπωση

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εσπερίδα με θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» που συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Ηρακλείου "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος", το Γραφείο Παιδείας και τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Μαλεβιζίου, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο Γενικό Λύκειο Γαζίου. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, δεδομένου ότι η προστασία των παιδιών, δεν είναι μόνο ευθύνη της οικογένειας, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας και ιδιαίτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Στην εσπερίδα μίλησε ο Δ/ντής της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠαΓΝΗ κ. Παναγιώτης Μπίτσιος ο οποίος αναφέρθηκε στους θύτες, τα θύματα, την πρώιμη ανίχνευση, την αντιμετώπιση και την πρόληψη τέτοιων περιστατικών, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέροντα ήταν και τα στοιχεία που παρουσίασε η Εισαγγελέας ανηλίκων κ. Μαρία Πολάκη.
Μίλησαν επίσης η Ανθυπαστυνόμος κ. Πελαγία Δασκαλάκη, η Αρχιφύλακας κ. Ελευθερία Σπανάκη και ο Αστυνόμος κ. Γρηγόρης Μαριδάκης για τον ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης σε παιδιά, ενώ για το ισχύον νομικό πλαίσιο μίλησε ο δικηγόρος κ. Απόλλων Καλογερόπουλος.
Ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του διευθυντή μιας σχολικής μονάδας σε περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού, έκανε ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου κ. Γιώργος Στειακάκης, ενώ η εσπερίδα έκλεισε με το παραμύθι "Η Κίκο και το χέρι" από τη Νηπιαγωγό κ. Άννα Στουμπίδη.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA