Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκδηλώσεις για την 1η Ενεργειακή Εβδομάδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο Μαλεβίζι
Εκδηλώσεις για την 1η Ενεργειακή Εβδομάδα της Περιφέρειας Κρήτης, στο Μαλεβίζι PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 30 Μαϊου 2013
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο δήμος Μαλεβιζίου, συμμετέχοντας στην 1η Ενεργειακή Εβδομάδα της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνει εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουνίου. Ειδικότερα, στο χώρο του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή της λ. Α. Παπανδρέου και Μακεδονίας στην Αμμουδάρα, (απέναντι από το Τεχνόπολις), από τις 10 π.μ., θα πραγματοποιηθούν πολυποίκιλες δράσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας.Παιδικοί σταθμοί της περιοχής και σχολεία θα συμμετάσχουν με δράσεις ανακύκλωσης, παρουσίαση θεατρικών δρώμενων, προβολή εργασιών και φωτογραφιών, ενώ η εθελοντική ομάδα των Minoistas, θα εκθέσει ένα ηλιακό ποδήλατο.
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει και το εργαστήριο αιολικής ενέργειας του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, οι καθηγητές του οποίου θα παρουσιάσουν μια τρισδιάστατη μακέτα με ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά συστήματα και υδροστροβίλους σε βουνά και πεδιάδες, σε λειτουργία. Παράλληλα, θα προβάλλουν video με προσομοιώσεις συστημάτων από έργα που έχουν υλοποιηθεί στο εργαστήριο, ή βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης.
Θα συμμετάσχουν επίσης και εταιρείες οι οποίες θα προβάλλουν συστήματα διάθεση πόσιμου νερού, συσκευές εξοικονόμησης ενέργειας, κ.α.
Η δράση απευθύνεται τόσο σε κατοίκους, όσο και σε ξένους επισκέπτες. Για το σκοπό αυτό και σε συνεργασία με τα ξενοδοχεία της περιοχής, έχει γίνει ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους τουρίστες που επιθυμούν να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν και εκείνοι στις εκδηλώσεις.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA