Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προχωράει με εντατικούς ρυθμούς το νέο Λύκειο Γαζίου
Προχωράει με εντατικούς ρυθμούς το νέο Λύκειο Γαζίου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 07 Ιουνίου 2013
Με γρήγορους ρυθμούς και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων, προχωράει το σημαντικό έργο της κατασκευής του νέου Λυκείου Γαζίου, στον Μεγάλο Λάκκο, προϋπολογισμού 6,081 εκ. ευρώ.
Η κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη λύση του τεράστιου προβλήματος της σχολικής στέγης της ευρύτερης περιοχής, αφού σήμερα περισσότερα από 900 παιδιά στοιβάζονται στο γυμνάσιο και το λύκειο Γαζίου.
Το νέο σχολείο περιλαμβάνει δυο κτίρια συνολικού εμβαδού 2880 τ.μ. και έχει έντονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που το καθιστούν μοναδικό σε επίπεδο σχολικού έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ολόκληρη την Κρήτη. Αναμένεται να φιλοξενήσει περισσότερους από 400 μαθητές και θα διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια φυσικών επιστημών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών, πολλούς χώρους εξυπηρέτησης μαθητών και καθηγητών, ιατρείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενημέρωσης γονέων και ψυχολόγου, κλειστό γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα διαλέξεων και σεμιναρίων, θέατρο, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, εργαστήριο σχεδίων και αισθητικής αγωγής, καθώς και αναγνωστήριο, ενώ όλοι οι χώροι του, θα είναι απόλυτα προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα. Στο περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, θα αναπτυχθούν πολλά γήπεδα, χώροι συγκέντρωσης των μαθητών, αλλά και χώροι πρασίνου, που θα στολίζουν και θα δίνουν πνοή στο σχολείο.
Το νέο σχολείο κατασκευάζεται σε οικόπεδο 4,5 στρεμμάτων, ενώ έχει αγοραστεί από τη δημοτική αρχή Μαλεβιζίου δεύτερο οικόπεδο 2,5 περίπου στρεμμάτων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον ελεύθερος χώρος και χώρος στάθμευσης.
Τις εργασίες κατασκευής, επιθεώρησε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Απ. Κλινάκη, τον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Μανουσάκη, τους αντιδημάρχους Χ. Κουτσογιάννη και Μ. Σαμόλη, την πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του δήμου Αργ. Μανιού και της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Κ. Γρυλάκη - Παρασύρη, τους επιβλέποντες μηχανικούς, την Λυκειάρχη Γαζίου Ρ. Λεμονή, τη Γυμνασιάρχη Αθ. Κινούδη και καθηγητές του λυκείου.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA