Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Βιολογικός Αγίας Πελαγίας: Ένα όνειρο ζωής, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης
Βιολογικός Αγίας Πελαγίας: Ένα όνειρο ζωής, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης PDF Εκτύπωση E-mail
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013
Εγκρίθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρο Καλογιάννη η δημοπράτηση με τη διαδικασία μελέτη - κατασκευή, του υψίστης σημασίας έργου της δημιουργίας μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην Αγία Πελαγία.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και με δεδομένη τη δέσμευση του Περιφερειάρχη κ. Στ. Αρναουτάκη (ο οποίος από την πρώτη στιγμή αντελήφθη την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της μονάδας) να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, ο πλήρης φάκελος υπεβλήθη και το έργο προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Πρόκειται για ένα οραματικό έργο, από τα σημαντικότερα στο Μαλεβίζι, που αναμένεται να καλύψει πολλές ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές και να λύσει άπαξ και διαπαντός το πρόβλημα της διάθεση των λυμάτων κατοικιών, επιχειρήσεων και ξενοδοχειακών μονάδων. Με τη λειτουργία, η πιο τουριστική περιοχή του Μαλεβιζίου, αποκτά την περιβαλλοντική αναβάθμιση που ήταν απαραίτητη, ενώ παράλληλα, αναβαθμίζεται και το αίσθημα της περιβαλλοντικής προστασίας των περιοχών αυτών, που αποτελούν κατά γενική ομολογία, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την εξέλιξη αυτή. Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ο συγκεκριμένος βιολογικός σταθμός ήταν στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας. Έπειτα από μεγάλο και επίμονο αγώνα πολλών μηνών, βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να καταθέτουμε προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ, ένα σημαντικότατο έργο για το τουριστικό Μαλεβίζι. Με πόρους του δήμου μας καταφέραμε και καλύψαμε μέρος από τα υψηλότατα κόστη των απαιτούμενων μελετών και αναμένουμε πλέον την ένταξή του σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος συμμερίζεται τις ανησυχίες μας, κατανοεί την σπουδαιότητα του έργου και έχει δεσμευτεί για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ. Να ευχαριστήσω επίσης τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη και τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για την σημαντική βοήθειά τους, τον Υπουργό κ. Καλογιάννη για την καθοριστική παρέμβασή του και τον Δ/ντη της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. Γ. Κουγιουμουτζάκη για την πολύ καλή δουλειά που έκανε».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Είσοδος Χρήστη

Διαύγεια
Κοινωνικές Υπηρεσίες
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δωρεάν μαθήματα για ενήλικες στο Δήμο Μαλεβιζίου
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA