Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Στο Τολέδο για το έτος Δομήνικου Θεοτοκόπουλου
Στο Τολέδο για το έτος Δομήνικου Θεοτοκόπουλου PDF Εκτύπωση
Κυριακή, 07 Ιουλίου 2013
Με σκοπό τη διοργάνωση κοινών δράσεων των δήμων Μαλεβιζίου και Τολέδου, με αφορμή το έτος «Δομίνικου Θεοτοκόπουλου» που εορτάζεται το 2014, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Π.ΠΑ.Μ.) Γ. Αεράκης και ο πρόεδρος της κοινότητας Φόδελε Γ. Φακουκάκης, επισκέφτηκαν την Ισπανική πόλη εκπροσωπώντας το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη και το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου.
Μετά από συνεννόηση και ενημέρωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η Ελληνική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με τους αρμόδιους για θέματα πολιτισμού και τουρισμού αντιδημάρχους του Τολέδου και διαπιστώθηκε ένα άριστο κλίμα που θα ευνοήσει τη συνεργασία ανάμεσα στις δυο περιοχές, που συνδέονται λόγω του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη. Παράλληλα, οι αντιπρόσωποι του δήμου Μαλεβιζίου πραγματοποίησαν συναντήσεις με μέλη επιστημονικών επιτροπών αλλά και δ/ντες μουσείων, με σκοπό την αγορά αντιγράφων των έργων του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, για να εκτεθούν στο ομώνυμο μουσείο του Φόδελε.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, απέστειλε επιστολή στον Ισπανό ομόλογό του, τονίζοντας το κοινό στοιχείο των δυο περιοχών και εκφράζοντας την επιθυμία να ισχυροποιηθεί περισσότερο το δέσιμο των δυο δήμων. Αναφέρθηκε επίσης και σε ένα γεγονός του 1934, τότε που έφτασαν στο Φόδελε οι εκπρόσωποι της Σχολής Ιστορίας του Ισπανικού Πανεπιστημίου του Βαλλιαδολίδ και θεμελίωσαν στην πλατεία, την φερμένη από το Τολέδο αναμνηστική πλάκα "στη μνήμη της αθάνατης δόξας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου", όπως χαρακτηριστικά έγραψαν.
Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Μαδρίτη κ. Φραγκίσκο Βέρρο, για την καθοριστική συμβολή του στις επιτυχημένες συναντήσεις της Ελληνικής αντιπροσωπείας.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA