Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προσωρινός ανάδοχος για τον ποδηλατόδρομο στο Γάζι
Προσωρινός ανάδοχος για τον ποδηλατόδρομο στο Γάζι PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013
Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την κατασκευή ποδηλατόδρομου στις Εργατικές κατοικίες Γαζίου, έγινε με την επιλογή προσωρινού αναδόχου του έργου. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αναμένεται να αλλάζει ριζικά την εικόνα της ευρύτερης περιοχής των εργατικών κατοικιών, αφού ο ποδηλατόδρομος και τα νέα πεζοδρόμια που θα κατασκευαστούν, θα ξεκινάνε από την Αμμουδάρα και θα καταλήγουν στην πλατεία του Πολύδροσου. Με την ολοκλήρωση των έργων, αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η περιοχή, γίνεται πιο εύκολη και ελκυστικότερη η πρόσβαση από και προς την Αμμουδάρα, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαμβάνουν με ασφάλεια τη βόλτα με το ποδήλατο.
Τα έργα θα γίνουν σε δυο σημεία, με το πρώτο να είναι στην λ. Πολύδροσου (από την Α. Παπανδρέου στην Αμουδάρα έως την Εθν. Αντιστάσεως στον Ι. Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης), το οποίο και περιλαμβάνει ανατολικά την κατασκευή ποδηλατοδρόμου αμφίδρομης κίνησης σε πεζοδρόμιο συνολικού πλάτους 3 μ., τοποθέτηση φωτιστικών και εμπόδια προστασίας των ποδηλατιστών. Στη δυτική πλευρά θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο πλάτους 2,50 μ. με ηλεκτροφωτισμό και πλάκες διέλευσης ΑμεΑ. Το δεύτερο σημείο των έργων είναι στις οδούς Εθν. Αντιστάσεως, Εμμ. Ξάνθου & Μακρυγιάννη και Ρ. Φεραίου, όπου ο ποδηλατόδρομος διασταυρώνει την οδό Εθν. Αντιστάσεως συγκλίνοντας προς την Εμμ. Ξάνθου. Η διαμόρφωση γίνεται εκατέρωθεν των οδών αφήνοντας ενδιάμεσα χώρο διέλευσης οχημάτων με τον ίδιο τρόπο που χαράζεται στην λεωφόρο Πολύδροσου και ολοκληρώνεται στην ομώνυμη πλατεία. Θα τοποθετηθούν επίσης καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, φωτισμός και θα γίνουν φυτεύσεις πρασίνου.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος από την Αμμουδάρα μέχρι τις εργατικές κατοικίες, ουσιαστικά αποτελούν τη συνέχεια των έργων της πλατείας που διαμορφώσαμε στο Πολύδροσο, των διανοίξεων και των ασφαλτοστρώσεων που έχουμε κάνει στην περιοχή, της νέας παιδικής χαράς και της πίστας skate board που δημιουργούμε. Συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης που έχουμε χαράξει, διατηρώντας ζωντανό το όραμά μας για την ανάπτυξη του Μαλεβιζίου, παρά τις πολλές αντιξοότητες που συναντούμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και γι' αυτό το έργο τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας και της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας. Ειλικρινά θαυμάζω τον τρόπο με τον οποίο δρουν και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχουμε τόσο άξιους και ικανούς συνεργάτες».
Δεκαεφτά συνολικά εταιρείες έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η κοινοπραξία Μ. Γ. Ν. ΑΤΕ - Αγγελής Μιχάλης. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 900 χιλ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ε. Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου.

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA