Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Αχλάδα: Έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης της πλατείας του οικισμού
Αχλάδα: Έργα ανάπλασης και διαμόρφωσης της πλατείας του οικισμού PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2013
Με έργα διαμόρφωσης και ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της Αχλάδας προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου στοχεύει στο να αναδείξει τα παραδοσιακά του στοιχεία και να τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
Στις παρεμβάσεις αυτές περιλαμβάνονται εργασίες αλλαγής του υπάρχοντος δαπέδου της πλατείας, πλακοστρώσεις με κυβόλιθους, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, κατασκευή πέργκολας στη βρύση της πλατείας, ράμπας πρόσβασης και πλακών όδευσης ΑμεΑ, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, κ.α.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Ο οικισμός της Αχλάδας αποτελεί ένα τυπικό δείγμα Κρητικού ημιορεινού, αγροτικού οικισμού και μέχρι σήμερα διατηρεί αναλλοίωτο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, τόσο πολεοδομικά, όσο και μορφολογικά. Δεμένος αρμονικά και προσαρμοσμένος στο φυσικό περιβάλλον, αποτελεί ένα από τα κλασικά παραδείγματα χωριών που έχουν απομείνει ως αυτοτελή σύνολα και σε σχετικά καλή κατάσταση. Με απόλυτο σεβασμό στον αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα, αναδεικνύουμε αυτά τα στοιχεία, με σκοπό να συμβάλλουμε στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και να δώσουμε σε κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής τη δυνατότητα, να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο τις ομορφιές του τόπου. Ξεκινάμε με τη δημοπράτηση των εργασιών της κεντρικής πλατείας και στα σχέδιά μας είναι, με την εύρεση και των κατάλληλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, να επεκταθούν αυτές οι παρεμβάσεις σε ολόκληρη την Αχλάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλα τα στελέχη της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για την άψογη συνεργασία μας, καθώς επίσης και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν».
Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το πρόγραμμα LEADER

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA