Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ένα βήμα πιο κοντά η πολεοδόμηση των Καλεσσίων
Ένα βήμα πιο κοντά η πολεοδόμηση των Καλεσσίων PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013
Με τη συμμετοχή εννέα μελετητικών σχημάτων και μετά από πολύμηνη και εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία, διεξήχθη ο διαγωνισμός για την επιλογή του αναδόχου που θα εκπονήσει τη μελέτη πολεοδόμησης των Άνω και Κάτω Καλλεσίων.
Πρόκειται για μια περιοχή 1340 στρεμμάτων και στο έργο του αναδόχου περιλαμβάνεται η μελέτη πολεοδόμησης, η κτηματογραφική αποτύπωση, η γεωλογική μελέτη και η στρατηγική περιβαλλοντική εκτίμηση. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 720.000,00€ και γίνεται με αυτοχρηματοδότηση, από τις χρηματικές προκαταβολές επί των εισφορών σε χρήμα των ιδιοκτητών της πολεοδομούμενης περιοχής.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η μελέτη πολεοδόμησης κάθε περιοχής, αποτελεί το βασικότερο εργαλείο για την ανάπτυξή της. Μέσω αυτής γίνεται η πολεοδομική οργάνωση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλπ, τίθενται τα όρια και οι κανόνες ανάπτυξής της, δημιουργούνται σωστές συνθήκες αξιοποίησης, περιβαλλοντικής προστασίας, ορθολογικής χρήσης της γης, ενώ επίσης γίνεται και η ιδανική επιλογή για το κάθε τι που θα ακολουθήσει.
Με την συγκεκριμένη παρέμβασή μας, κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο πολλών ετών, ικανοποιούμε ένα δίκαιο αίτημα των κατοίκων και στοχεύουμε στο να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ανάπτυξη των Καλεσσίων. Ενός πανέμορφου οικισμού δίπλα στον αστικό ιστό, που προσελκύει ολοένα και περισσότερους κατοίκους.
Το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί τμήμα του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζουμε στο δήμο Μαλεβιζίου, με στόχο να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης σε κάθε γωνιά του δήμου μας. Με σημαντικά έργα υποδομών, δεκάδες παρεμβάσεις βελτίωσης της ποιότητας ζωής και περισσότερα από 120 εργοτάξια σε ολόκληρο το δήμο, μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο για το Μαλεβίζι. Οι προσπάθειες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που έχουμε στο δήμο μας αξιόλογους συνεργάτες τόσο σε πολιτικό, όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο, που καταφέρνουν και ανταποκρίνονται με επιτυχία στην εφαρμογή του προγράμματος της δημοτικής αρχής. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».



 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA