Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μετά από 18 χρόνια, ολοκληρώνεται το σχέδιο πόλης της Αγίας Μαρίνας
Μετά από 18 χρόνια, ολοκληρώνεται το σχέδιο πόλης της Αγίας Μαρίνας PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013
Με την υπογραφή από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη της σύμβασης εκπόνησης της μελέτης της πράξης εφαρμογής για την Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι, ξεκινάει η διαδικασία ολοκλήρωσης του σχεδίου πόλης της περιοχής, προϋπολογισμού 680.000 ευρώ.
Πρόκειται για το πλέον καθοριστικό βήμα, που με την ολοκλήρωσή του θα απελευθερώσει τους εκατοντάδες ιδιοκτήτες, που βρίσκονται μέχρι σήμερα «μπλοκαρισμένοι» πολεοδομικά. Η συγκεκριμένη πολεοδόμηση ξεκίνησε το 1995, το 2003 εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη και τώρα, με την μελέτη της πράξης εφαρμογής και την κύρωσή της, θα ολοκληρωθεί η χρονοβόρος διαδικασία. Η μελέτη καλύπτει μια έκταση 750 περίπου στρεμμάτων, η οποία ξεκινάει από το ανατολικό όριο του δήμου Μαλεβιζίου (στα σύνορα με το δήμο Ηρακλείου), δυτικά φτάνει μέχρι τις οδούς θριάμβου και Ελ Γκρέκο, νότια μέχρι την οδό Κουντουριώτη και βόρεια μέχρι την οδό Ιφιγενίας.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Επιτέλους ξεκινάει το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα για την εφαρμογή του σχεδίου πόλης στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι. Με την ολοκλήρωσή του, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να εκδίδουν άδειες, να τακτοποιούν πολεοδομικά τις κατοικίες τους και θα πάψουν να αισθάνονται «όμηροι» στα γρανάζια της κρατικής γραφειοκρατίας. Θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, που με σκληρή δουλειά και πολύ κόπο κατάφεραν να λύσουν αυτό τον «γόρδιο δεσμό» και να απελευθερώσουν ουσιαστικά τους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής».
Η κάλυψη της δαπάνης της πράξης εφαρμογής, γίνεται με αυτοχρηματοδότηση από τις χρηματικές προκαταβολές επί των εισφορών σε χρήμα, των ιδιοκτητών της πολεοδομούμενης περιοχής.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA