Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ο βρεφονηπιακός σταθμός, έφερε αρχαία στο φως
Ο βρεφονηπιακός σταθμός, έφερε αρχαία στο φως PDF Εκτύπωση
Κυριακή, 24 Νομεβρόυ 2013
Σημαντικά αρχαία ευρήματα αγνώστου προς το παρόν εποχής, έφεραν στο φως οι εργασίες ανέγερσης του νέου βρεφονηπιακού σταθμού της Αγίας Πελαγίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για νεκροταφείο, ενώ περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις αρχαιολογικές έρευνες που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου είναι αποφασισμένη να σταθεί για μια ακόμα φορά στο πλευρό της αρχαιολογικής υπηρεσίας και να συμβάλει στις έρευνες με κάθε διαθέσιμο μέσο που διαθέτει, ενώ η περιοχή των εργασιών έχει αποκλειστεί και φυλάσσεται από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στην οποία έχουν γίνει αρκετές ανασκαφές και τη δεκαετία του 1970, είναι γνωστό ότι υπήρξε σημαντική λιμενική πόλη από τα Μινωικά χρόνια, ενώ ήκμασε και τα μεταγενέστερα Ελληνιστικά. Οι μέχρι σήμερα έρευνες που έχουν γίνει, έχουν πιστοποιήσει ότι η Απολλωνία - όπως ήταν το όνομα της πόλης - ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, είχε το δικό της νόμισμα και πλούσια δημόσια οικοδομήματα.
Υπενθυμίζεται ότι ο βρεφονηπιακός σταθμός που ήταν η αφορμή για να έρθουν στο φως τα αρχαία ευρήματα, κατασκευάζεται δίπλα στο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Θα έχει εμβαδόν 455 τ. μ, θα διαθέτει αίθουσα ύπνου, κουζίνα, τραπεζαρία, αίθουσες ψυχαγωγίας, βοηθητικούς χώρους, μεγάλη αυλή με παιδική χαρά και κήπο, ενώ θα είναι πλήρως εξοπλισμένος και απόλυτα προσβάσιμος.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA