Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Με το «Φιλία» στη χαρτογράφηση του κόλπου των Λινοπεραμάτων ο Κώστας Μαμουλάκης
Με το «Φιλία» στη χαρτογράφηση του κόλπου των Λινοπεραμάτων ο Κώστας Μαμουλάκης PDF Εκτύπωση
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014
Ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία του Καταδυτικού Πάρκου Μαλεβιζίου πραγματοποιήθηκε με την χαρτογράφηση του βυθού, από το ερευνητικό σκάφος «ΦΙΛΙΑ» του ΕΛΚΕΘΕ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που βρίσκεται στα πλάνα της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου και με την υλοποίησή του θα δώσει προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή. Η χαρτογράφηση έγινε από το λιμανάκι της Παντανασας μέχρι τον οικισμό «Θησέας» και σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή, δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στο επιστημονικό προσωπικό του ΕΛΚΕΘΕ για το βυθό. Μετρήθηκαν οι θερμοκρασίες, οι κλίσεις, τα βάθη και άλλα χαρακτηριστικά, που οδηγούν στο αρχικό συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι κατάλληλο για τη δημιουργία του Καταδυτικού Πάρκου.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης φανερά ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των μετρήσεων, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Ο καταδυτικός τουρισμός ειδικότερα, αποτελεί μια τεράστια δεξαμενή επισκεπτών, αν αναλογιστούμε ότι αντιπροσωπεύει περίπου το 1/3 του διεθνούς τουρισμού. Βάση των στατιστικών στοιχείων και της έρευνας που έχουμε κάνει, κάθε νέο καταδυτικό πάρκο που δημιουργείται, προσελκύει σε βάθος 10ετίας το σύνολο των δυτών, έχει 12μηνη περίοδο λειτουργίας και απευθύνεται σε τουρίστες υψηλού αγοραστικού επιπέδου. Παράλληλα όμως με τα πλεονεκτήματα στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης, έχουμε και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, αφού τα αντικείμενα που θα διακοσμούν το πάρκο, όπως π.χ. τα βυθισμένα πλοία, θα δημιουργήσουν νέες φωλιές για ψάρια και οργανισμούς, που λόγω της προστασίας της περιοχής, θα ενισχύσουν τον κόλπο των Λινοπεραμάτων αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, είναι όμως τόσο σημαντικά τα οφέλη από την υλοποίησή του που είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το υλοποιήσουμε.
Θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την ομάδα του ΕΛΚΕΘΕ, ενός Κέντρου που κάνει διεθνώς υπερήφανη τη χώρα μας με τις επιτυχίες του, καθώς και τον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.ΠΑ.Μ. Γιώργο Αεράκη που συντονίζει την όλη προσπάθεια».
Στην επιχείρηση χαρτογράφησης ήταν επίσης παρόντες ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΜ Γ. Αεράκης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου Γ. Περάκης και ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Παντάνασας Γ. Παλίκαρης.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA