Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Μαθητές από το Γάζι και φοιτητές από τη Γερμανία στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Μαθητές από το Γάζι και φοιτητές από τη Γερμανία στην Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Δευτέρα, 07 Απριλίου 2014
Τους μαθητές της 2ης τάξης του δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας υποδέχτηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, στο χώρο της Αρχαιολογικής Συλλογής Μαλεβιζίου.
Τα μικρά παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τους μοναδικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς της Συλλογής Μεταξά και των άλλων σημείων του δήμου Μαλεβιζίου που φιλοξενούνται στο μουσείο, άκουσαν με απλά λόγια από το δήμαρχο τη σπουδαιότητα ύπαρξής του για το Γάζι και το Μαλεβίζι γενικότερα, ενώ δεν παρέλειψαν να κάνουν και τα δικά τους σχόλια και παρατηρήσεις. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης συνεχάρη τους δασκάλους για την πρωτοβουλία τους αυτή, μια πρωτοβουλία που γίνεται από αρκετούς εκπαιδευτικούς σχολείων της Κρήτης και που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίζουν την πλούσια ιστορία του τόπου. Λίγο νωρίτερα, την σπουδαία Αρχαιολογική Συλλογή είχαν επισκεφτεί φοιτητές του τμήματος αρχαιολογίας του Γερμανικού Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, οι οποίοι μελετούν τον αρχαίο πολιτισμό της Κρήτης και έμειναν έκπληκτοι από την σπουδαιότητα των ευρημάτων που εκτίθενται στο μουσείο, ειδικά δε από αυτά της περίφημης Συλλογής Μεταξά. Μιας συλλογής που δώρισε ο αείμνηστος Νικόλαος Μεταξάς, για αυτόν ακριβός τον σκοπό, να εκτεθούν στο Γάζι και να μπορεί να τα θαυμάσει όλος ο κόσμος!
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει


 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA