Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εγκαινιάστηκε η μονάδα βιολογικού καθαρισμού στο Καβροχώρι
Εγκαινιάστηκε η μονάδα βιολογικού καθαρισμού στο Καβροχώρι PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014
Με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. κ. Ειρηναίου, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη, σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου, τοπικών φορέων και πολλών κατοίκων του Καβροχωρίου, εγκαινιάστηκε από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη η μονάδα βιολογικού καθαρισμού του οικισμού, προϋπολογισμού 1.400.000 εκ. ευρώ. Πρόκειται για μια ακόμα σύγχρονη μονάδα, τελευταίας τεχνολογίας, φιλική προς το περιβάλλον, χωρίς οσμές και θορύβους, με εφεδρικά συστήματα, χαμηλό κόστος λειτουργίας, κ.α. η κατασκευή της οποίας αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του αναπτυσσόμενου οικισμού.
Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης στο χαιρετισμό του τόνισε: «Και αυτή η μονάδα όπως βλέπετε, είναι κατασκευασμένη με αισθητική προσαρμογή στο χώρο, σεβασμό στο ευρύτερο περιβάλλον, με χαμηλές απαιτήσεις σε λειτουργία και συντήρηση, χωρίς οσμές και θορύβους, αξιόπιστη, με πολυετή εγγύηση, τεχνική υποστήριξη κι όλα αυτά, με ελάχιστο κόστος για τους δημότες.
Φίλες και φίλοι, γνωρίζουμε πλέον όλοι τα οφέλη από την λειτουργία κάθε μονάδας βιολογικού καθαρισμού. Οφέλη που έχουν να κάνουν τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και με την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας των κατοίκων. Ειδικά στο Καβροχώρι, έναν οικισμό δίπλα στην πόλη, που μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο, η κατασκευή της μονάδας ήταν ένα έργο άκρως απαραίτητο. Δικαίως δε, αποτελούσε πολύχρονο αίτημα των κατοίκων.
Εμείς, όπως οφείλαμε ως δημοτική αρχή, από την πρώτη μέρα της θητείας μας προσπαθήσαμε με έργα να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική ανάπτυξης του οικισμού. Γνωρίζοντας ότι η επέκταση του Ηρακλείου μπορεί να γίνει μόνο από τα δυτικά, πραγματοποιήσαμε και έχουμε σε εξέλιξη αρκετές παρεμβάσεις στην περιοχή.
Τα δίκτυα αποχέτευσης και αυτή εδώ η μονάδα.
Η ανάπλαση της πλατείας του Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου.
Η ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου του δημοτικού σχολείου, ενός σχολείου που δώσαμε σκληρό αγώνα για να το διατηρήσουμε ανοικτό - Σας θυμίζω ότι είχε επίσημα ανακοινωθεί το κλείσιμό του.
Η νέα παιδική χαρά στην πλατεία.
Η ανάπλαση της παραδοσιακής κρήνης, της πλατείας, του μνημείου και των γύρω δρόμων.
Πολλές διανοίξεις και τσιμεντοστρώσεις
Η ένταξη του οικισμού στη προγραμματική σύμβαση με το ΤΕΕ/ΤΑΚ για να ανακηρυχθεί ο οικισμός ως παραδοσιακός
Το νέο δίκτυο ύδρευσης που κατασκευάζεται μαζί με το νέο δρόμο και λύνει τα προβλήματα υδροδότησης που προκύπτουν από τις βλάβες του παλιού δικτύου.
Έργα ανάπτυξης και υποδομών απαραίτητα εδώ και πολλά χρόνια, έργα που βελτιώνουν αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Δήμος Μαλεβιζίου και Δ.Ε.Υ.Α.Μ., εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά για αυτόν τον στόχο. Και απ' ό,τι βλέπετε, μέχρι στιγμής δόξα το θεό, τα καταφέρνουμε σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό.
Αυτό βέβαια δεν μας κάνει να επαναπαυτούμε.
Ξέρουμε καλά ότι όσο πιο πολύ προσπαθείς, τόσο περισσότερες είναι οι απαιτήσεις των πολιτών. Κι είναι καλό αυτό.
Δυστυχώς στον τόπο μας, είχαμε μάθει να αρκούμαστε στα ελάχιστα. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βάλαμε τον πήχη ψηλά, ενημερώσαμε και ενημερώνουμε κάθε Μαλεβιζιώτισσα και κάθε Μαλεβιζιώτη για το τι γίνεται σε ολόκληρο το δήμο και χαίρομαι που βλέπω σιγά - σιγά, πολύχρονα αιτήματα να ικανοποιούνται.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε ακατάπαυστα, με ρεαλιστικό πρόγραμμα, με όραμα για το αύριο, χωρίς ανεδαφικές, προεκλογικές υποσχέσεις, εφαρμόζουμε το πρόγραμμα για το οποίο μας εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας.
Βάζουμε γερές βάσεις για το αύριο του τόπου και είμαστε ευτυχείς στην προσπάθεια αυτή έχουμε τους καλύτερους δυνατούς συμπαραστάτες, όπως είναι για παράδειγμα η Περιφέρεια Κρήτης.
Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά, τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική υποστήριξή του τόσο σε αυτό το έργο, όσο και στα πολλά άλλα που υλοποιούμε. Να ευχαριστήσω επίσης τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας, την κ. Μαρία Κασσωτάκη και όλα τα στελέχη της για την άψογη συνεργασία μας. Πολλά μπράβο επίσης αξίζουν σε όλα τα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης αποχέτευσης Μαλεβιζίου. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, βρίσκουν διαρκώς τον τρόπο να ανταποκρίνονται με απόλυτη επιτυχία στα καθήκοντά τους και το έργο τους είναι καθοριστικό στην πορεία ανάπτυξης του δήμου μας».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA