Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Νέα πλατεία, νέα δίκτυα και δρόμοι στρωμένοι με κυβόλιθους, στο Αστυράκι
Νέα πλατεία, νέα δίκτυα και δρόμοι στρωμένοι με κυβόλιθους, στο Αστυράκι PDF Εκτύπωση
Κυριακή, 13 Απριλίου 2014
Τη νέα εικόνα του Αστυρακίου, παρουσίασε ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον γραφικό, ορεινό οικισμό του Μαλεβιζίου.
Η ριζικά αναπλασμένη κεντρική πλατεία με τα νέα δίκτυα ύδρευσης και ομβρίων, οι στρωμένοι με κυβόλιθους γύρω δρόμοι, καθώς και οι παρεμβάσεις στο Ηρώο και στην κρήνη του οικισμού, έργα συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, παραδόθηκαν σε κατοίκους και επισκέπτες του Αστυρακίου. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο γενικότερο πλάνο ανάδειξης των οικισμών της Κρήτης, στον τεράστιο αριθμό έργων που υλοποιούνται στο νησί γενικότερα αλλά και στο δήμο Μαλεβιζίου ειδικότερα, ενώ απευθυνόμενος προς το δήμαρχο Κ. Μαμουλάκη, ανακοίνωσε και τη χρηματοδότηση της κατασκευής της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού του οικισμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης αναφέρθηκε στα πολλά και σημαντικά έργα της ευρύτερης περιοχής, ενώ συνεχάρη τους Αστυρακιανούς που παραχώρησαν δωρεάν τις περιουσίες τους για την κατασκευή του δρόμου από τον Στρούμπουλα προς το Αστυράκι, μια κίνηση που όπως τόνισε, αν δεν είχε γίνει, το έργο δεν θα μπορούσε να προχωρήσει, Ευχήθηκε δε, αυτή η αξιέπαινη συμπεριφορά να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ήδη γίνει στο Αστυράκι «σε έναν από τους πιο παραδοσιακούς και όμορφους οικισμούς του δήμου μας», όπως είπε χαρακτηριστικά, στην πλατεία του χωριού, στους γύρω δρόμους, στην ανάδειξη του Ηρώου και της κρήνης, στο ανακαινισμένο σχολείο, στην νέα λιμνοδεξαμενή, στις βελτιώσεις της αγροτικής οδοποιίας, στα έργα του κοιμητηρίου, στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του Ι. Ν. του Μιχαήλ Αρχαγγέλου, στην τοποθέτηση δορυφορικού ίντερνετ, στην αλλαγή των μηχανημάτων της γεώτρησης Αϊδονοχωρίου που τροφοδοτεί με νερό και το Αστυράκι, στην επέκταση των αρδευτικών δικτύων, στο πρόγραμμα χαρακτηρισμού του χωριού ως «Παραδοσιακός Οικισμός», στο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, στην καταγραφή όλου του αρχείου της κοινότητας που διασώζει ουσιαστικά την ιστορία του χωριού, κ.α. Ευχαρίστησε επίσης τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευρ. Κουκιαδάκη, την κ. Μ. Κασσωτάκη και όλα τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής, όλους τους συνεργάτες του στο δήμο Μαλεβιζίου και τη ΔΕΥΑΜ, τους τοπικούς εκπροσώπους καθώς και τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου για την καθοριστική τους βοήθεια σε όλα τα έργα που εκτελέστηκαν και εκτελούνται στον οικισμό.
Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γ. Πιτσούλης, σύσσωμη η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του οικισμού και πολλοί κάτοικοι.

Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA