Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Τίμησαν τη μνήμη των Καλεσσανών Ηρώων
Τίμησαν τη μνήμη των Καλεσσανών Ηρώων PDF Εκτύπωση
Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014
Με ευλάβεια και κατάνυξη, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ., οι τοπικοί φορείς των Καλεσσίων και οι οικογένειες των θυμάτων, τίμησαν και εφέτος τη μνήμη των ομαδικά εκτελεσθέντων Ηρώων του οικισμού.
Στον ασφυκτικά γεμάτο Ι. Ν. Πέτρου και Παύλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη, εκπροσώπων στατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακών συμβούλων, σύσσωμης της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου και εκπροσώπων όλων των τοπικών φορέων, τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Αντώνης Βασιλάκης αναφέρθηκε στα τραγικά γεγονότα του Αυγούστου του '44. Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε: «Για μια ακόμη χρονιά, συγκεντρωθήκαμε όλοι στα Καλέσα για να τιμήσουμε τη μνήμη των Ηρώων του χωριού. Των Ηρώων που δεν λύγισαν στα δύσκολα χρόνια της κατοχής. Των Μαρτύρων που αντιμετώπισαν τις κάνες των όπλων του κατακτητή με το θάρρος και την αξιοπρέπεια που σήμερα όλοι εμείς θαυμάζουμε.
Σήμερα, εκτός από την επιμνημόσυνη δέηση, εκπληρώνουμε το ιερό χρέος που έχουμε, να διατηρούμε ζωντανό το μεγαλείο της θυσίας των προγόνων μας. Δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Αυτό, δεν είναι ένα απλό μνημόσυνο. Είναι η υποχρέωση που έχουμε ως δημοτική αρχή, ως φορείς, αλλά και ως μεμονωμένα άτομα, να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά το παράδειγμά τους. Να θυμόμαστε, αλλά και να δίνουμε την ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να μαθαίνουν για την ιστορία του τόπου και των προγόνων τους. Να αντλούμε δύναμη και να αντιλαμβανόμαστε πώς οι σημερινές δυσκολίες, δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη τότε...
Ας προσπαθήσουμε να αναλογιστούμε όλοι μας έστω και για 1-2 λεπτά, το μέγεθος του πόνου, την ένταση της στιγμής, που έζησαν οι Ήρωές μας, την ημέρα που τα Καλέσα πλήρωναν τον δικό τους φόρο αίματος στους κατακτητές...
Τιμή και δόξα στους Ήρωες των Καλεσίων! Των Ηρώων που αντιστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις και που πλήρωσαν με τη ζωή τους το τίμημα της δικής μας ελευθερίας! Γενναίες μορφές, ηρωικές φυσιογνωμίες, ηγετικές φιγούρες της αντίστασης, που συνέβαλαν με τη θυσία τους στην απελευθέρωση της πατρίδας μας. Αυτοί οι ήρωες, θα βρίσκονται για πάντα ζωντανοί στο μυαλό και στην καρδιά μας. Η μνήμη τους θα είναι αιωνία!»
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA