Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ξεκινάει η ανάπλαση της πλατείας της Αχλάδας
Ξεκινάει η ανάπλαση της πλατείας της Αχλάδας PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης υπέγραψε τη σύμβαση ανάπλασης της πλατείας της Αχλάδας προϋπολογισμού 245.000 ευρώ.
Με τα συγκεκριμένα έργα ανάπλασης της πλατείας του οικισμού, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου στοχεύει στο να αναδείξει τα παραδοσιακά στοιχεία της Αχλάδας και να τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνονται εργασίες αλλαγής του υπάρχοντος δαπέδου της πλατείας, τοποθέτηση βιομηχανικού δαπέδου βαρέως τύπου για πρόσβαση οχημάτων, πλακοστρώσεις με κυβόλιθους, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων, τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων, κατασκευή πέργκολας στη βρύση της πλατείας, ράμπας πρόσβασης με στηθαίο ασφαλείας και περίφραξη, τοποθέτηση πλακών όδευσης ΑμεΑ σε όλη την πλατεία, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, κ.α. Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μετά από πολλά εμπόδια και επίπονη προσπάθεια, η πλατεία της Αχλάδας, ξεκινάει να αλλάζει όψη. Με σεβασμό στον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του πανέμορφου και γραφικού οικισμού, στοχεύουμε στην ανάδειξη των παραδοσιακών του στοιχείων, έτσι ώστε να δώσουμε σε κατοίκους και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ακόμα περισσότερο τις ομορφιές του τόπου. Ταυτόχρονα όμως, όπως έχει γίνει και σε άλλους οικισμούς, γνωρίζουμε ότι έτσι ενισχύεται και τονώνεται η μικρή, τοπική οικονομία.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους όσους δούλεψαν για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, τον τ. αντιδήμαρχο Θέμη Κληρονόμο, τη δημοτική σύμβουλο Εύη Αποστολάκη, την πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Ελένη Μαργέτα, τον μηχανικό Μανόλη Γωνιανάκη, τον πρόεδρο της κοινότητας Γιώργο Πεδιώτη, όλα τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για την άψογη συνεργασία μας, καθώς επίσης και τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου μας, για την πολύ καλή δουλειά που και σε αυτό το έργο πραγματοποίησαν».
Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης, εκτός από στελέχη της δημοτικής αρχής και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, ήταν και ο Γραμματέας τους Πολιτιστικού Συλλόγου Αχλάδας Γιάννης Τσαγκαράκης και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Τσαγκαράκης και Κώστας Κουρατορας.
Η χρηματοδότηση των έργων γίνεται από το πρόγραμμα LEADER.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA