Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Προέγκριση δημοπράτησης για τον Νερόμυλο του Κρουσώνα
Προέγκριση δημοπράτησης για τον Νερόμυλο του Κρουσώνα PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014
Εξασφαλίστηκε η προέγκριση της δημοπράτησης του έργου συντήρησης, ανάδειξης και αποκατάστασης του παραδοσιακού νερόμυλου του Κρουσώνα, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ.
Ο συγκεκριμένος νερόμυλος χρονολογείται περίπου από τα τέλη του 19ου αιώνα ενώ ο πύργος υδατόπτωσης πιθανότατα είναι ακόμα παλαιότερος. Με το συγκεκριμένο έργο, θα στερεωθεί και θα αποκατασταθεί το σύνολο του κτιρίου για να αποτελέσει αξιοθέατο, θα επισκευαστεί και θα ενισχυθεί στατικά η όλη κατασκευή, θα τοποθετηθούν κουφώματα, στέγες, πατώματα, κλπ, όλα προσαρμοσμένα στην μορφολογία του οικισμού. Παράλληλα, θα διαμορφωθεί και ο αύλειος χώρος του νερόμυλου με κατασκευή παιδικής χαράς, βοτανικό κήπο, μικρό αμφιθέατρο, παγκάκια, φωτισμό, φυτεύσεις, κ.α.
Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα παρέμβασή μας στην κατεύθυνση της ανάδειξης των παραδοσιακών στοιχείων του Μαλεβιζίου, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση. Με κόπο και σκληρή προσπάθεια, ολοκληρώσαμε ως δήμος όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να εντάξουμε την αποκατάσταση ενός ακόμα μνημείου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Δημιουργούμε παράλληλα έναν πνεύμονα πρασίνου, έναν ακόμα χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας με πολλαπλά οφέλη για μικρούς και μεγάλους, στο κέντρο του Κρουσώνα.
Σκοπός όλων αυτών των έργων που κάνουμε σε πολλά χωριά του δήμου μας, είναι να ξαναδώσουμε την χαμένη αίγλη σε μνημεία - σύμβολα μιας ολόκληρης εποχής για τον τόπο μας, να τα προστατέψουμε από τη φθορά του χρόνου, να ενισχύσουμε την επισκεψιμότητα των οικισμών μας και κατ' επέκταση, να τονώσουμε τις μικρές τοπικές οικονομίες.
Θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τις οικογένειες Βαμβουκάκη, Δρακουλάκη και Ξυλούρη που δώρισαν τον νερόμυλο, αφού με την πράξη τους αυτή, μας έδωσαν τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αυτή την παρέμβαση. Να ευχαριστήσω επίσης τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη για την καθοριστική βοήθειά του, τον Πρόεδρο, τα μέλη και όλα τα στελέχη της Α.Κ.Ο.Μ.Μ. Ψηλορείτης Αναπτυξιακή Α.Ε.Ο.Τ.Α. για την άριστη συνεργασία μας, τους πρώην αντιδημάρχους Κρουσώνα Κώστα Φασουλάκη και Γιάννη Μακριδάκη για την συμβολή τους στο έργο, καθώς και όλα τα στελέχη των υπηρεσιών του δήμου μας για το θετικό αυτό αποτέλεσμα».
Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από το πρόγραμμα Leader.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA