Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Πράσινο φως για την ανάπλαση του σχολείου του Σάρχου
Πράσινο φως για την ανάπλαση του σχολείου του Σάρχου PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014
Εντάχτηκε με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δ. Ιατρίδη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, το έργο δημιουργίας εκθετηρίου πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς στο κτίριο του παλιού σχολείου του Σάρχου, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ.
Στις εργασίες περιλαμβάνεται η πλήρης ανακαίνισης των χώρων του σχολείου, η αποκατάσταση της ηλεκτρολογικής και της υδραυλικής εγκατάστασης, η τοποθέτηση κλιματισμού, η προμήθεια ειδικού εξοπλισμού, ενώ όλοι οι χώροι, θα είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα παρέμβασή μας που αποσκοπεί στο να ενισχυθεί η δυναμική της ενδοχώρας του δήμου μας, ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Ένα ακόμα παλιό σχολείο θα ξαναζωντανέψει και όπως πριν από δεκαετίες μάθαινε στα παιδιά γράμματα, τώρα θα μαθαίνει σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες την ιστορία του τόπου μας. Η λαογραφική και πολιτιστική μας κληρονομιά άλλωστε, είναι στοιχεία της παράδοσης και της ιστορίας μας που οφείλουμε αν μη τι άλλο να τα διατηρήσουμε αναλλοίωτα, ζωντανά, έτσι ώστε να μαθαίνει η κάθε γενιά για το χθες του Μαλεβιζίου.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με τέτοια έργα ενισχύεται η επισκεψιμότητα των οικισμών μας, τονώνονται οι τοπικές οικονομίες και ενισχύονται ακόμα περισσότερο περιοχές που στο παρελθόν έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους βουλευτές Ηρακλείου Λ. Αυγενάκη και Μ. Σενετάκη για το ενδιαφέρον και την βοήθειά τους, τον διαχειριστή του προγράμματος για την Περιφέρεια Κρήτης Κ. Φωτάκη για την άριστη συνεργασία μας».
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA