Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Κοινωνική διαβούλευση για το πολεοδομικό σχέδιο της Τυλίσου
Κοινωνική διαβούλευση για το πολεοδομικό σχέδιο της Τυλίσου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014
Τη δεύτερη φάση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου, παρουσίασε ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, ως επικεφαλής της πολυμελούς ομάδας των μελετητών του σχεδίου.
Στην παρουσίαση έδωσαν το παρόν δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του οικισμού, καθώς και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης και της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Μαλεβιζίου, ενώ θα ακολουθήσει ευρεία κοινωνική διαβούλευση με τοπικούς φορείς της περιοχής. Στη φάση αυτή, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις χωροταξίας για ολόκληρο τον πρώην Καποδιστριακό δήμο Τυλίσου, προτάσεις που προβλέπουν κάθε τι που μπορεί να απασχολήσει στο μέλλον τη δημοτική αρχή, με βάση τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της δημοτικής μας αρχής, αυτή της χωροταξικής οργάνωσης του πρώην δήμου Τυλίσου, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή της. Η ομάδα των μελετητών, λαμβάνοντας υπ' όψιν όλα τα απαραίτητα στοιχεία - χωροταξικής θεώρησης, δημογραφικά, πρωτογενούς τομέα, γεωλογικά, αρχιτεκτονικά, κ.α. - μας παρουσίασε τις προτάσεις της, οι οποίες και θα τεθούν σε ευρεία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται να καλύψει μια από τις σημαντικότερες ανάγκες του Μαλεβιζίου, αφού με βάση αυτό, η περιοχή αποκτά συγκεκριμένη ταυτότητα, καθορίζεται το τι και το που θα γίνει, οι χρήσεις γης, κλπ και προδιαγράφονται οι προϋποθέσεις που θα συμβάλλουν καθοριστικά στην υλοποίηση κάθε μελλοντικής πρότασης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μελετητές καθώς και τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για το άριστο αποτέλεσμα που και σε αυτό το έργο κατάφεραν».
Ακολούθησε διάλογος με τους μελετητές, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την παρουσίαση, προτάσεις και διευκρινίσεις για επί μέρους θέματα της μελέτης.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA