Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Έργα βελτίωσης της πρόσβασης στον Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς
Έργα βελτίωσης της πρόσβασης στον Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2014
Με την επιλογή προσωρινού αναδόχου, ολοκληρώθηκε η δημοπρασία οδοστρωσίας και τσιμεντόστρωσης του δρόμου που οδηγεί από τις Κορφές προς τον Ι. Ν. της Παναγίας Καβαλαράς, μήκους 3 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Η συγκεκριμένη εκκλησία, είναι το εναπομένον Καθολικό του ομώνυμου μοναστηριού, το οποίο σύμφωνα με αρχειακές πηγές προϋπήρχε του 1466, καταστράφηκε το 1678, ανασυστάθηκε και είναι σήμερα ανακηρυγμένο ως προστατευόμενο και διατηρητέο μνημείο. Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις τόνισε: «Ένα ακόμα έργο ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Μαλεβιζίου, ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Η συγκεκριμένη, πανέμορφη εκκλησία της Παναγίας της Καβαλαράς, αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του Δήμου μας και ο σημερινός χωματόδρομος που αποτελούσε τη μόνη πρόσβαση, λειτουργούσε ανασταλτικά. Με το έργο αυτό, αλλά και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε στον χώρο της εκκλησίας και έχουμε καταθέσει προς έγκριση στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων, στοχεύουμε στο να αναδείξουμε το μνημείο, να το κάνουμε εύκολα επισκέψιμο και να το προστατέψουμε από τη φθορά του χρόνου. Τηρούμε έτσι τις δεσμεύσεις μας για προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τονώνουμε το περιηγητικό ρεύμα προς την ενδοχώρα του Δήμου μας και ταυτόχρονα, αξιοποιούμε με τον ιδανικότερο τρόπο τους πόρους του δήμου μας, αφού με ίδια έσοδα, χρηματοδοτούμε το 50% του έργου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική υποστήριξή του και σε αυτό το έργο του Δήμου μας, καθώς και τα στελέχη της τεχνικής μας υπηρεσίας για το άριστο αποτέλεσμα που κατάφεραν».
Το έργο χρηματοδοτείται κατά 50 % από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 50% από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.
 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA