Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2015 στο Δήμο Μαλεβιζίου
Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2015 στο Δήμο Μαλεβιζίου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2014
Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, με ψήφους 20 υπέρ και 4 κατά, ενέκρινε τον οικονομικό προϋπολογισμό και το αναλυτικό σχέδιο δράσης του Δήμου, για το 2015.
Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, στην εισήγησή του προς το Δ.Σ. τόνισε: «Καλούμαστε σήμερα να υπέρ ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό του Δήμου μας για το 2015, μέσα σε μια δύσκολη, οικονομικά, συγκυρία. Και είναι ευτύχημα που ο Δήμος μας είναι ένας από του ελάχιστους, δυστυχώς, δήμους της χώρας μας, ένας από τους 3 Δήμους του Νομού μας που κατάφεραν να συντάξουν προϋπολογισμό και να μην μπουν στη διαδικασία του παρατηρητηρίου της Τρόικα. Και τούτο χάρις στην ορθολογική διαχείριση, τη λελογισμένη χρήση και του ενός ακόμα ευρώ, είτε αυτό προέρχεται από το δημότη είτε από τους κρατικούς πόρους. Έτσι πορευτήκαμε όλα τα χρόνια και διαχειριστήκαμε τα οικονομικά του δήμου μας.
Μέσα από τον προϋπολογισμό του 2015 προσπαθούμε να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζήτημα των μειωμένων και μη επαρκών πόρων του δήμου. Η μείωση των ΚΑΠ από τη μια, οι περικοπές των ποσών του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από την άλλη, αλλά και η γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας έχουν συμβάλει στη μείωση των διαθέσιμων πόρων για την εκτέλεση έργων και μελετών. Το τεχνικό πρόγραμμα όπως έχει ενσωματωθεί στον προϋπολογισμό αποτυπώνει τις οικονομικές δυσκολίες και την έλλειψη πόρων. Όμως σε σχέση με το τι συμβαίνει σε άλλους δήμους, αλλά και γενικότερα στη χώρα, το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο και περιλαμβάνει έργα και μελέτες που συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης του τόπου. Συνεχίζουμε στον παρόντα προϋπολογισμό να υλοποιούμε τα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και άλλους φορείς, εντάξαμε κωδικούς έργων που αφορούν στην καθημερινότητα, χρηματοδοτούμε την εκπόνηση μελετών και παράλληλα προετοιμαζόμαστε ώστε στο επόμενο χρονικό διάστημα να εκμεταλλευτούμε όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης - (ΕΣΠΑ 2014 - 2020) αλλά και άλλες - ώστε να προχωρήσουμε στην ένταξη και άλλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος.
Στόχος μας πάντα είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και η ανάπτυξη του τόπου στα πλαίσια πάντα μιας ρεαλιστικής και συνάμα υπεύθυνης αντιμετώπισης των οικονομικών δεδομένων του δήμου και των αναγκών της τοπικής κοινωνίας. Μέσα στα πλαίσια αυτά, εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι, θα επιτύχουμε τον παραπάνω στόχο μέσα από τα στενά, τα ασφυκτικά θα έλεγα οικονομικά δεδομένα.
Καλώ λοιπόν όλους μας να υπερψηφίσουμε τον προϋπολογισμό 2015».
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA