Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Εκδόθηκε η άδεια οικοδομής για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου
Εκδόθηκε η άδεια οικοδομής για το νέο δημοτικό σχολείο Γαζίου PDF Εκτύπωση
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014
Με την έκδοση της σχετικής οικοδομικής άδειας κατασκευής του νέου, ολοήμερου 12θέσιου δημοτικού σχολείου Γαζίου, προϋπολογισμού 4.200.000 ευρώ, ο στόχος απόκτησης μιας ακόμα σύγχρονης σχολικής μονάδας στο Γάζι, έρχεται πιο κοντά στην υλοποίησή του. Το νέο σχολείο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 3.000 περίπου τ.μ. στην οδό Ελευθερίας, το οποίο έχει αγοραστεί από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου και οικονομική βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, ενώ ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης έχει δεσμευτεί να εντάξει την κατασκευή του σχολείου στο νέο ΕΣΠΑ. Το σχολείο θα περιλαμβάνει - εκτός από τις διδακτικές αίθουσες και τους χώρους των καθηγητών - γυμναστήριο, εργαστήρια φυσικών επιστημών, υπολογιστών, ξένων γλωσσών και αισθητικής αγωγής, δυο υπαίθρια γήπεδα, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κουζίνα, χώρους φαγητού, ιατρείο, αναρρωτήριο, χώρους στάθμευσης, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, πολλούς βοηθητικούς χώρους, ενώ θα είναι απόλυτα προσβάσιμο σε ΑμεΑ. Το συνολικό εμβαδόν του νέου δημοτικού σχολείου υπερβαίνει τα 2.100 τ.μ. και θα φιλοξενεί 300 μαθητές.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, φανερά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, δήλωσε: «Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Γαζίου, πραγματοποιήθηκε και η λύση στο οξύτατο πρόβλημα της σχολικής στέγης του Μαλεβιζίου - μετά και τα προηγούμενα έργα της δημοτικής αρχής όπως είναι η κατασκευή του νέου λυκείου, των νέων νηπιαγωγείων, η ανακαίνιση και επαναλειτουργία του πρώην αθλητικού σχολείου, κλπ - έρχεται ακόμα πιο κοντά. Όπως γνωρίζετε, στο δήμο μας καταγράφουμε υψηλότατους ρυθμούς αύξησης νέων μαθητών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου, ολοήμερου δημοτικού σχολείου, ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία, αποτελούσε επιτακτική ανάγκη και το νέο αυτό σχολείο, θα δώσει τη δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να απολαμβάνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω δημόσια τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για την σημαντική συμβολή του, τόσο στην αγορά του οικοπέδου, όσο και για τη δέσμευσή του να εντάξει την κατασκευή του σχολείου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Να συγχαρώ επίσης και όλα τα στελέχη του δήμου μας που για μια ακόμα φορά, υπερέβαλαν εαυτούς για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της κοινωνίας».

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA