Αρχική Γραφείο Τύπου Ανακοινώσεις - Δελτία Τύπου Ο Γερμανός ιστορικός που επισκέπτεται τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης και πρωτοστατεί στην καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων
Ο Γερμανός ιστορικός που επισκέπτεται τα μαρτυρικά χωριά της Κρήτης και πρωτοστατεί στην καταβολή των Γερμανικών αποζημιώσεων PDF Εκτύπωση
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015
Στο Μαλεβίζι βρίσκεται ο Γερμανός ιστορικός, συγγραφέας και καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Γερμανίας και της Τσεχίας Στέφαν Μακ Νηλ, που πρωτοστατεί στην ανάδειξη του θέματος των γερμανικών αποζημιώσεων έναντι της Ελλάδας.
Ο Στέφαν Μακ Νηλ έχει ξεκινήσει πεζοπορία 3.000 χιλιομέτρων από την πόλη Lidice της Τσεχίας στο Δίστομο και από εκεί στα μαρτυρικά χωριά της χώρας μας και φυσικά, της Κρήτης. Δηλώνει δε ότι δεν θα σταματήσει, παρά μόνο όταν δοθούν οι Γερμανικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα, καθώς θεωρεί ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι είναι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει δικαιωθεί.
Ο Γερμανός ακτιβιστής βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Δήμο Μαλεβιζίου, επισκέπτεται τα μαρτυρικά της περιοχής, συνομιλεί με κατοίκους μαθαίνοντας τις Ναζιστικές θηριωδίες και καταγράφει τις μαρτυρίες τους.
Επισκέφτηκε επίσης τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και τον Πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΜ Γιώργο Αεράκη, στους οποίους και μετέφερε τις εμπειρίες του από το μέχρι σήμερα ταξίδι του. Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης δήλωσε τη συμπαράστασή του στην συμβολική αυτή δράση του Γερμανού καθηγητή, ενώ εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι παρά το ότι ο ίδιος ταλαιπωρείται από μια σοβαρή ασθένεια, συνεχίζει την πεζοπορία μεταφέροντας το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας από χώρα σε χώρα.
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει
Πατήστε την εικόνα να ανοίξει

 

Χάρτης περιοχής

Χάρτης Γαζίου
Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας
Οδηγός του Πολίτη
Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μαλεβιζίου 2015-2017
Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης
ΑΜΕΑ
Προκήρυξη Θέσεων Κοινωφελούς Εργασίας
ΚΟΣΕ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Ενημέρωση για Αγροτικά Θέματα
Πανελλήνιος Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός

Αναζήτηση

Διαύγεια
Αρχαιολογική Συλλογή Μαλεβιζίου
Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα
Μουσείο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
Δ.Ο.Κ.Α.Π.Π.Α.Μ.
Μ.Α.Ε.ΔΗ.Μ.
Δ.Ε.Υ.Α. ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
Δημοσιότητα ΕΣΠΑ 2014-2020
Το Σύμφωνο των Δημάρχων
linkedTourism
ΚΕΠ
Funding
INTERMEDIA